Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στη Λάρισα

Διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό στην πόλη

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν προσβάλει μόνο τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, η οποία νόσησε από covid-19 και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 82 στην Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η 27χρονη ειδικευόμενη χειρουργός βρισκόταν σε διακοπές στη Χαλκιδική, όπου φέρεται να κόλλησε τον κορωνοϊό. Κατόπιν νόσησε από covid-19, όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη. 

Κορωνοϊός: Πιθανά νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Η γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκτός από την 27χρονη με κορωνοϊό νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της που παραθέριζαν μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός, η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική με το νέο άλμα κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Και δεύτερος γιατρός διασωληνωμένος

Την ίδια ώρα, χθες διασωληνώθηκε ένας 58χρονος παιδίατρος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας από το νοσοκομείο του Βόλου. 

Πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπιστεί θετικοί δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα, με 169 ανθρώπους να νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θαλάμου αρνητικής πίεσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top