Κορωνοϊός:Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

Σκληραίνει τη στάση η κυβέρνηση για να ελεγχθεί η διασπορά

Πρόστιμο 10.000 ευρώ θα καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, μπαρ και εστιατορίων που δε θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως ανακοινώθηκε χθες μετά από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ανακεφαλαίωσε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και διευκρίνισε πως όσοι από τους επιχειρηματίες δεν υπακούσουν θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο των 10.000 ευρώ. 

Κορωνοϊός: Νέο ωράριο από σήμερα σε μπαρ και εστιατόρια σε 15 περιοχές

Αν μάλιστα συνεχίσουν να μην υπακούν και τα καταστήματά τους παραμένουν ανοιχτά μετά τις 24:00, τότε οι αρχές θα επιβάλουν αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους για είκοσι μέρες. 

Όπως διευκρίνισε το κλείσιμο αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, catering, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ γάμοι) και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και το take away φαγητού από χώρους εστίασης.  

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα – Πού θα κλείνουν τα μαγαζιά από τις 12 το βράδυ

«Ένα πράγμα ζητάμε. Να είμαστε προσεκτικοί και να εφαρμόζονται τα μέτρα. Είναι και θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και θέμα ατομικής ευθύνης. Ευθύνη δεν έχει μόνο αυτός που διοργανώνει ένα πάρτι αλλά και εμείς που θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτό το πάρτι…», είπε.

Χαρδαλιάς: 961 κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 961 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Την περίοδο μάλιστα από 1η Ιουλίου έως 9 Αυγούστου εντοπίστηκαν 508 επιβεβαιωμένα εισαγόμενα κρούσματα από τα οποία τα 164 είναι ενεργά, τα 243 επέστρεψαν στις πατρίδες τους και τα 101 είναι μη ενεργά και παραμένουν στην Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 126 νέα κρούσματα, τα 38 στην Αττική - Ένας θάνατος

Δεν είναι υποχρεωτικά τα τεστ για παιδιά έως δέκα ετών

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα πως υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου θα έχουν πλέουν και όσοι έρχονται από τη Μάλτα και διευκρίνισε πως δε χρειάζεται να κάνουν τεστ τα παιδιά που έρχονται στη χώρα είτε από τα χερσαία σύνορα της χώρας, είτε αεροπορικώς και είναι έως δέκα ετών. 

Κορωνοϊός: Στους 214 οι νεκροί – Κατέληξε γυναίκα στην Πτολεμαΐδα

Πρόσθεσε επίσης πως όσοι έρχονται από την Αλβανία από τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για επτά μέρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top