Κορωνοϊός: Απομάκρυναν τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου

Ερήμωσε το νησί μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Πόρο, όπου από χθες τέθηκαν σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μετατέθηκε μετά από απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου μετά από καταγγελίες για μη επαρκείς ελέγχους και τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Σε σχετικές καταγγελίες είχε προχωρήσει χθες ο δήμαρχος Πόρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε καλή συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον συγκεκριμένο διοικητή. 

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Πόρο - Έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής και του συγκεκριμένου διοικητή ενώ υπήρχε και δυσαρέσκεια για τον αριθμό των ελέγχων.

Ερήμωσε ο Πόρος μετά τα περιοριστικά μέτρα

Την ίδια ώρα ο Πόρος έχει ερημώσει μετά την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς ελάχιστοι τουρίστες απέμειναν στο νησί. 

Μετά τις 23:00 το βράδυ όλα τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, με ελάχιστους τουρίστες και ντόπιους να κυκλοφορούν στους δρόμους, φορώντας μάσκες, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία πραγματοποιούσε εντατικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσει την πιστή τήρηση των μέτρων.   

Πόρος: Το… ύποπτο pool party που φαίνεται να σκόρπισε τον κορωνοϊό

Ενώ μάλιστα τα ξενοδοχεία του νησιού για το Σαββατοκύριακο είχαν πληρότητα 95%, αρκετοί τουρίστες χθες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους. 

Κορωνοϊός: 151 νέα κρούσματα - 46 στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν χθες, Παρασκευή σε ισχύ και θα συνεχιστούν και τις 17 Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:  

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.   
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.  
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.   
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.   
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.   Στο νησί εγκαταστάθηκαν επίσης κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.   
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top