Καιρός: Πλημμύρες σε Πιερία και Κοζάνη έφερε η «Θάλεια»

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα από την κακοκαιρία

Η «Θάλεια» έφτασε με άγριες διαθέσεις, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Πιερία και στην Κοζάνη. 

Ειδικά στην Πιερία σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση, έπεσε χαλάζι και κεραυνοί με αποτέλεσμα να διακοπεί για περίπου μία ώρα η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, όμως για όσο διήρκησε ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μόνο από την παλαιά εθνική οδό. 

Επίσης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα κι ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου, καθώς διακόπηκε το ρεύμα μετά από πτώση κεραυνού. 

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού. 

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν επίσης και στην Κέρκυρα, όπου λόγω των καταρρακτωδών βροχών πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα. Η Πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε επίσης να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων. 

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε, επίσης σε Αμύνταιο, Γιαννιτσά και Βέροια.

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει σήμερα η «Θάλεια»

Φθινοπωρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός σήμερα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία από 19 έως 31 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο και το πρωί πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αλλά το βράδυ θα σταματήσουν. Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς και στα νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top