Κακοκαιρία «Θάλεια»: Έπεσαν 9.900 κεραυνοί-Έντονα φαινόμενα έως το Σάββατο

Τριήμερο με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Θοδωρή Κολυδά

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει από σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν το πρωί από τα Ιόνια νησιά και σταδιακά επεκτείνονται στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θεσσαλία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα μπουρίνια θα κορυφωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

9900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Κοζάνη - Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Θάλεια»

Meteo-Κακοκαιρία Θάλεια

Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας, έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Θάλεια» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας  καθώς και η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων αλλά και χαλαζοπτώσεων. 

Καιρός: Καταφτάνει η κακοκαιρία «Θάλεια» και φέρνει ισχυρές καταιγίδες

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» σε όλη την Ελλάδα

O καιρός την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 – Αναλυτική πρόγνωση

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, και στη Δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι οι βροχές θα είναι ισχυρότερες και θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες.

Meteo-Κακοκαιρία Θάλεια

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 28, στην Κεντρική Μακεδονία από 20 έως 29, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 34, στη Θεσσαλία από 19 έως 32, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στη Νότια Πελοπόννησο από 20 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 31, στο Ιόνιο από 20 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 31, και στην Κρήτη από 19 έως 37.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Meteo-Κακοκαιρία Θάλεια

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το μεσημέρι και απόγευμα από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης έως το μεσημέρι θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα βροχής προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top