Αίγινα: Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πέρδικα

Δεν απειλήθηκαν σπίτια

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τις εξελίξεις με τη φωτιά που ξέσπασε στη Τζιά

Σε ύφεση τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Πέρδικα της Αίγινας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση σε ύψωμα εκτός κατοικημένης περιοχής και δεν απειλήθηκαν σπίτια.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, αλλά και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τζιά

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Πήσσες της Κέας, όπου όμως παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την ολοσχερή κατάσβεσή της.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί σε χορτολιβαδική στην περιοχή Πήσσες.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή και ήδη αποχώρησαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Για την κατάσβεσή της παραμένουν και επιχειρούν 19 πυροσβέστες (12 μόνιμοι και 8 εθελοντές), με δύο οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων των ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top