Μόσιαλος για τα 110 κρούσματα κορωνοϊού: «Εφαρμόστε τα μέτρα»

Αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρότητα που επικράτησε

Στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναφέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενα τα 110 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων μόνον τα 9 στις πύλες εισόδου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής του LSE αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά και στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ.

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν 110 νέα

«Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες» επισημαίνει.

Ο κ. Μόσιαλος επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων και κυρίως της χρήσης της μάσκας με σωστό τρόπο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι πρέπει να προσέχουμε με την έξαρση του Covid -19

«Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις. Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown», σημειώνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top