Θεσσαλονίκη: Σε συναγερμό οι υγειονομικοί μετά τα θετικά κρούσματα σε γάμο

Τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σταδιακά - Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο

γάμος

Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε γάμο που έγινε το Σαββατοκύριακο. Γαμπρός, νύφη και πεθερός μεταξύ των κρουσμάτων. 

Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα μετά από γάμο - Με κορωνοϊό γαμπρός και πεθερός

Ο γάμος δύο νέων ανθρώπων το Σαββατοκύριακο έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για ολόκληρη την πόλη.Ήδη μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 13 κρούσματα από τον γάμο, ενώ ο αριθμός αυτές είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και ημέρες. Δεκάδες άνθρωποι πήγαν χθες να υποβληθούν σε τεστ στο Παπαγεωργίου και όσοι δεν πρόλαβαν πηγαίνουν σήμερα στο Ιπποκράτειο που εφημερεύει.Τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν σταδιακά οπότε το επόμενο 24ωρο είναι κρίσιμο για το πόσοι τελικά προσβλήθηκαν από τον ιό. 

Το χρονικό του γάμου έχει ως εξής:

Ο γάμος έγινε στις 25 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στους Αμπελόκηπους, δυτικά. Οι καλεσμένοι ήταν 150. Το γαμήλιο γλέντι έγινε σε κτήμα έξω από την πόλη στα ανατολικά. Όλα έγιναν σε εξωτερικό χώρο αλλά υπήρχε συνωστισμός, χαρά, αγκαλιές. 

Βροχή οι ακυρώσεις γάμων από το εξωτερικό - Τι φοβούνται τα ζευγάρια;

Τέταρτη 29 Ιουλίου ο γαμπρός ανεβάζει πυρετό ,νιώθει κόπωση , μικρή δυσφορία. Πηγαίνει στο ΑΧΕΠΑ που εφημερεύει. Υποβάλλεται σε τεστ και επιστρέφει σπίτι με οδηγίες να είναι προσεκτικός. Το τεστ λίγες ώρες αργότερα βγαίνει θετικό, θεωρητικά, είναι ο ασθενής μηδέν. 

Αρχίζει η ιχνηλάτηση και την Πέμπτη δεκάδες άτομα κατακλύζουν την εφημερία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως ύποπτα κρούσματα. 
Δεκατρία άτομα προκύπτουν θετικά από το πρώτο κύμα και έχουμε και δυο ακόμα κρούσματα που εντοπίζονται ανεξαρτήτως γάμου. 

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνονται οι γάμοι και τα βαφτίσια το καλοκαίρι

Ο γαμπρός και ένα ακόμα άτομο νοσηλεύονται στο Παπανικολάου ενώ ο πατέρας της νύφης, που είναι και η ιδιά θετική, νοσηλεύεται στο Παπαγεωργίου. Ευτυχώς όλοι μέχρι στιγμής παρουσιάζουν ηπία συμπτώματά κάποιοι ειναι ασυμπτωματικοί.  Τώρα θα ιχνηλατηθούν οι επαφές όλων των κρουσμάτων τις ημέρες μετρά το γάμο. Ένας γάμος που λειτούργησε σαν ωρολογιακή βόμβα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top