Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα μετά από γάμο - Με κορωνοϊό γαμπρός και πεθερός

Αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό και ύποπτα συμπτώματα

γάμος

Με κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο γαμπρός, ο πατέρας της νύφης και ακόμη 8 άτομα μετά από γάμο που έγινε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου.  

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Το γλέντι του γάμου έγινε σε εξωτερικό χώρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με περίπου 150 καλεσμένους. Μετά από δύο -τρεις μέρες, ο ασθενής μηδέν ο γαμπρός πηγαίνει στο ΑΧΕΠΑ με πυρετό, κόπωση και δύσπνοια. Την περασμένη Τετάρτη διαγνώσθηκε θετικός. Ακόμη, 12 άτομα από το κοντινό περιβάλλον που ήταν καλεσμένοι εξετάζονται για τον ιό και οι 10 βγαίνουν θετικοί. Ο πατέρας νύφης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Red alert για κορωνοϊό: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

Εικάζεται ότι κόλλησαν κατά τον χαιρετισμό, καθώς και το μυστήριο και το γλέντι έγιναν σε ανοιχτούς χώρους. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αποδεικνύεται ότι όλοι οι χώροι είναι επικίνδυνοι για τη διασπορά του ιού. Μάλιστα σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας παντού, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. 

Σχετικά με τα 10 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα εννέα είναι νεαρής ηλικίας και συστήθηκε να παραμείνουν κατ' οίκον. Ανησυχίες εκφράζονται για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά καθώς κάποιοι από τους καλεσμένους φέρεται να υπηρετούν σε υπηρεσίες. Αναμένεται σύντομα να επιβεβαιωθούν περισσότερα κρούσματα.

Σε προηγούμενη έκδοση του ανωτέρω θέματος είχε συμπεριληφθεί οπτικοακουστικό απόσπασμα από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR της 31.07.2020, στο οποίο είχαν μεταδοθεί εκ παραδρομής πλάνα από τον γάμο των κ. Κωνσταντίνου Οικονόμου και Τριανταφυλλιάς Τσίνογλου.

Επανόρθωση σχετικά με το ρεπορτάζ

Στο σημείο αυτό, προβαίνουμε σε επανόρθωση, σχετικά με ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας της 31ης Ιουλίου 2020 και αφορούσε  κρούσματα  κορωνοϊού σε γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων μεταδόθηκαν ολίγων δευτερολέπτων πλάνα από το γάμο των Κωνσταντίνου Οικονόμου και Τριανταφυλλιάς Τσινόγλου, γνωστής ως filio lou, σε ρεπορτάζ που αφορούσε σε κρούσμα κορωνοϊού σε άλλο γάμο και άλλα πρόσωπα.

Ο σταθμός μας από παραδρομή και μόνο μετέδωσε τα εν λόγω πλάνα και ουδεμία πρόθεση προσβολής της προσωπικότητάς τους, της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειάς τους υπήρξε εκ μέρους μας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top