Ιός Δυτικού Νείλου: Νέο κρούσμα μία 87χρονη στις Σέρρες

Είναι το τρίτο στην περιφέρεια των Σερρών

κουνούπι

Ένα νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε σε 87χρονη γυναίκα από το Γόνιμο Σερρών, σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Χθες, υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά αλλά μετά από τις εξετάσεις που έγιναν θετική βρέθηκε μόνο η 87χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών.

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά έξι κρούσματα στη χώρα μας

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια Σερρών το τελευταίο διάστημα, αφού στις 23 Ιουλίου είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα, σε δύο γυναίκες 42 και 82 ετών, από το Λειβαδοχώρι και την Ηράκλεια. Η 42χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών και η υγεία της παρουσιάζει σημαντική βελτίωση ενώ η 82χρονη δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη ήδη έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή της Ηράκλειας, στο Λιβαδοχώρι και στο Γόνιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά του ιού γίνεται μόνο από τα κουνούπια και το 80% των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί, το 19% εμφανίζει ήπια συμπτώματα και το 1% σοβαρά συμπτώματα σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top