Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά έξι κρούσματα στη χώρα μας

Τα περισσότερα εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ σημειώθηκαν και δύο περιστατικά τσιμπήματος μαύρης αράχνης, ή «μαύρης χήρας».

Στην εντατική 10 μηνών βρέφος από τσίμπημα αράχνης

Μάλιστα, πέντε από τα έξι καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής περιστατικά, εμφανίζουν σοβαρές επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ξάνθη και τις Σέρρες, ενώ ο ιός χτυπά κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ένα ακόμη κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου εντοπίστηκε σήμερα στην Καβάλα, όταν ένας άνδρας 50 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό πιστεύοντας, αρχικά, ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. 

Δύο περιστατικά τσιμπήματος της «μαύρης χήρας»

Συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μετά τα δύο περιστατικά με τσίμπημα μαύρης αράχνης, γνωστή και ως «μαύρη χήρα».

Ένα βρέφος μόλις δέκα μηνών κινδύνευσε αφού από το τσίμπημα προκλήθηκαν επιπλοκές σε ζωτικά του όργανα. Οι γιατροί έδωσαν αγώνα δρόμου να σωθεί το μόλις 10 μηνών βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ακόμη ένα θύμα της μαύρης αράχνης, μία γυναίκα σε αγροτική περιοχή στην Τριταία Αχαϊας. Η γυναίκα  λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου χρειάστηκε να περιμένει το αντίδοτο από την Αθήνα που θα εμπόδιζε την επέκταση του δηλητηρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top