Κορωνοϊός: «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι είμαστε σε δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Επιδημιολόγος Δημ. Παρασκευής: Σε ποια περίπτωση θα σήμανε συναγερμός

«Δεν έχουμε ενδείξεις ότι είμαστε στο δεύτερο κύμα του ιού» σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και εξήγησε:

«Αν έχουμε περισσότερα από 50 ορφανά κρούσματα αυτό θα σημάνει ένα συναγερμό για τη διασπορά. Για να έχουμε δεύτερο κύμα θα πρέπει να έχουμε μια συνεχόμενη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων. Τον Ιούλιο δεν έχουμε δει μια τέτοια τάση».

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό:«Είμαστε κοντά να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι»

Ο ίδιος ανέφερε ότι «φαίνεται ότι οι συνάνθρωποί μας μεγαλύτερων ηλικιών είναι πιο προσεχτικοί γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, και βλέπουμε τη συνέπεια της χαλάρωσης στις μικρότερες ηλικίας».

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες, ο κ. Παρασκευής υπογράμμισε ότι «οι ιεροί ναοί είναι χώροι θρησκευτικής λατρείας, τηρείται το μέτρο της απόστασης, παρόλα αυτά όλα επανεξετάζονται και αν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί και αυτό το μέτρο, και αυτό θα επανεξεταστεί, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας».

Τέλος, αναφορικά με τις παραλίες, ο ίδιος τόνισε ότι «σε ό,τι αφορά στις παραλίες, στους ανοιχτούς χώρους, το κύριο μέτρο είναι η τήρηση της απόστασης. Αν δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τότε ισχύει η σύσταση για μάσκα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top