Σοκαριστικές μαρτυρίες αξιωματικών για «μαφία» στην Πυροσβεστική

«Άφησαν να καούν η Μάνη και τα Κύθηρα για να με αποστρατεύσουν»

Στο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο πρώην αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος μιλά για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, αναφέρθηκε και σε δύο τεράστιες πυρκαγιές που κατέκαψαν τα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017. Μάλιστα, ακούγεται να λέει ότι τότε δεν έστειλαν ελικόπτερα και αεροπλάνα για να εκθέσουν τον τότε υπαρχηγό Γιάννη Βασιλειάδη.

Φωτιά στο Μάτι: Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη μήνυση του πραγματογνώμονα

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αποκάλυψε ότι άφησαν να καούν τα Κύθηρα για να τον αποστρατεύσουν!

Σοκ από το ηχητικό ντοκουμέντο για το Μάτι: Άφησαν να καούν Κύθηρα και Μάνη

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βασιλειάδης, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος, σε δύο μεγάλες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη, δεν του έστελνε εναέρια μέσα πυρόσβεσης για να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα και να τον οδηγήσει στην αποστρατεία.

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όσα κατήγγειλε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής το 2017 με τις μεγάλες πυρκαγιές σε Κύθηρα κα Μάνη, Γιάννης Βασιλειάδης.

Μάταια, όμως, το 2017 δήμαρχος και κάτοικοι ζητούσαν εναέρια μέσα. 

«Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ζητούσα περισσότερα εναέρια μέσα και τα εναέρια μέσα δεν υπήρχαν. Και το σημαντικότερο είναι ότι στην περίοδο εκείνη δεν υπήρχε άλλο μέιζον συμβάν πυρκαγιάς», ανέφερε ο Στράτος Χαρχαλάκης, δήμαρχος Κυθήρων.

Ο δήμαρχος Κυθήρων θα στραφεί δικαστικά, καθώς κάηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς ήταν να αποτεφρωθούν 33.000 στρέμματα δάσους και καλλιέργειες στα Κύθηρα, χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στη Μάνη, ενώ κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Αξιωματικών της Πυροσβεστικής

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις καταγγελίες για μεθόδους μαφίας στους κόλπους της Πυροσβεστικής.

Οι σοκαριστικές συνομιλίες που δείχνουν προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι ήταν η αφορμή για να ανοίξουν τα στόματα αξιωματικών της πυροσβεστικής, οι οποίοι ξεσπούν στο Star, καταγγέλλοντας μεθόδους μαφίας στο σώμα, με στόχο να «πνιγούν» υποθέσεις.

Ένας από αυτούς, ο Νίκος Σαχινίδης, πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, αποκάλυψε ότι κατά την άποψή του, μέσα στο πυροσβεστικό σώμα δρα μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση. 

«Η μαφία αυτή ειναι μεγάλη. Αν δε προσκυνήσεις τον Δον Κορλεόνε δε θα πάρεις μετάθεση», αποκάλυψε. 

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής ρίχνουν λάδι στη φωτιά των αποκαλύψεων. Οι συνομιλίες και οι πιέσεις που δέχτηκε ο πραγματογνώμονας στο Μάτι για να θάψει την αλήθεια, φαίνεται ότι είναι σαν να έσπασαν ένα απόστημα. 

«Είχα δεχθεί και εγώ απειλές. Και εγώ είχα δεχθεί τότε ότι θα με μηνύσουν ότι θα μετακινήσουν και άλλα πράγματα», είπε ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Δικαστικός Πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκούρμπατσης.
  
Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών  διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις αποκαλύψεις. Οι 20 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ σε απολογία έχει κληθεί πρώτος την Παρασκευή ο τότε Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top