Κορωνοϊός: Πιο χρήσιμη η μάσκα ή η προσωπίδα;

Τι απαντά στο Star ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχετικά με τη χρήση της μάσκας και τη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από αυτήν.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική

«Η μάσκα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας ενάντια στον κορωνοϊό. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του, ανακόπτοντας τα σταγονίδια από άνθρωπο σε άνθρωπο» τόνισε ο καθηγητής. 

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, ο κ. Βατόπουλος είπε πως «όταν αισθανόμαστε ότι τα σταγονίδια του διπλανού μας να έρθουν σε μας, ή το αντίστροφο, τότε πρέπει να φοράμε μάσκα». 

Μάσκα ή προσωπίδα;

Αναφορικά με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν προσωπίδα, δηλαδή το διαφανές κάλυμα που τοποθετείται μπροστά σε ολόκληρο το πρόσωπο, ο καθηγητής είπε πως έχει μια χρησιμότητα.

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα, τα 16 εισαγόμενα - Πού εντοπίζονται τα άλλα

Από την άλλη, υποστήριξε πως οι μικρότερες προσωπίδες, δηλαδή αυτές που καλύπτουν μόνο τη μύτη και το στόμα, δεν είναι τόσο χρήσιμες. Όπως είπε, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να δημοσιεύσει αναλυτικές οδηγίες για το κατάλληλο υλικό των μασκών και τον τρόπο χρήσης τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top