Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική

Τα μοριακά τεστ αυξήθηκαν 40% σε ένα 24ωρο

Αυξάνεται η ανησυχία των ειδικών λόγω της σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Η αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αττική προβληματίζει τους επιστήμονες που φοβούνται την έλευση δεύτερου κύματος στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα, τα 16 εισαγόμενα - Πού εντοπίζονται τα άλλα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Covid-19, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη καταγράφονται κατά μέσο όρο, γύρω στα οκτώ κρούσματα την ημέρα, ενώ το λεκανοπέδιο βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας των περιοχών που μετρούν επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα της χώρας, γεωγραφικά, καταγράφονται στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Κρήτη: Επτά άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας στη Χερσόνησο

«Είναι πάρα πολύ λογικό να βλέπουμε μικρές αυξήσεις ειδικά σε μεγάλα αστικά κέντρα, που μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος , διότι ο κόσμος μετακινείται για το καλοκαίρι , φεύγει από ένα μέρος πηγαίνει στο άλλο, κρούσματα λοιπόν τα οποία θα μπορούσαν να συνδεθούν σε μια περιοχή, εμφανίζονται ως ορφανά στη νέα περιοχή στην οποία μετακινήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής της σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. 

Χαλκιδική: Αρνητικά τα 800 δείγματα για κορωνοϊό από την κατασκήνωση

Κρήτη: Οκτάχρονο αγοράκι βρέθηκε θετικό στον ιό  

Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Κρήτη. 

Πρόκειται για ένα 8χρονο αγοράκι που εντοπίστηκε χθες, όπως επίσης και ο πατέρας μιας τετραμελούς οικογένειας Ρουμάνων, με τα υπόλοιπα μέλη των δύο αυτών οικογενειών να είναι αρνητικά.

Κρήτη: Δύο τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Τα μοριακά τεστ αυξήθηκαν 40% σε ένα 24ωρο

Με το άνοιγμα των συνόρων και στους τουρίστες από τη Βρετανία, τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού υπολογίζεται ότι αυξήθηκαν κατά 40%  σε μόλις 24 ώρες. 

Μάλιστα, από την 1η έως τις 14 Ιουλίου έγιναν συνολικά 90.000 τεστ, την ώρα που 16.392 έγιναν, μόνο το 24ωρο 15 έως 16 Ιουλίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top