Κορωνοϊός: Προβληματίζουν τα «ορφανά» κρούσματα

Καμπανάκι για δεύτερο κύμα της πανδημίας

Καμία χαλάρωση και κανέναν εφησυχασμό δεν πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες σημειώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, προειδοποιώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά ανησυχητική.

Ήδη μετά από τη σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε πιο αυστηρούς ελέγχους, εντατικοποίήθηκαν οι έλεγχοι και αυξήθηκαν τα τεστ. 

Αλλάζουν οι έλεγχοι - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία από 1 έως 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 92.876 τεστ στα αεροδρόμια, 21.406 στον Προμαχώνα και 8.484 τεστ στο λιμάνι Πάτρας-Ηγουμενίτσας. Συνολικά, έχουν γίνει 122.766 τεστ. Ο ημερήσιος μέσος όρος των τεστ που έγιναν από 1 έως 14 Ιουλίου είναι 8.769.

Από 15 μέχρι 16 Ιουλίου υπήρξε αύξηση των ελέγχων κατά 30%-40%. 

Nέα μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα: Τι είπε ο Πέτσας στο Star   

Συγκεκριμένα, στα αεροδρόμια έχουν γίνει 13.491 τεστ, στον Προμαχώνα 2.054 τεστ και στο λιμάνι Πάτρας-Ηγουμενίτσας 1.216 τεστ. Από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τις 14 πραγματοποιούνταν στα ελληνικά αεροδρόμια κατά μέσο όρο 6.000 έλεγχοι την ημέρα. Από τις 15 Ιουλίου ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% και οι έλεγχοι κυμαίνονται στους 9.000-10.000 ημερησίως.

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιο μεγάλο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προειδοποίησε πως ο κορωνοϊός είναι εδώ και το δεύτερο κύμα πιθανόν να είναι πιο μεγάλο. 

Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας

«Υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την κοινωνία, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο», είπε.

Όσον αφορά στην χαλάρωση που παρατηρείται από σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών, ο κ. Παναγιωτακόπουλος μίλησε για «μεσογειακό ενθουσιασμό». 

Κορωνοϊός - Πτήσεις: Οι απαγορεύσεις της ΕΕ - Ποιοι εξαιρούνται

«Είναι ο μεσογειακός ενθουσιασμός, σε συνδυασμό με την κόπωση των μέτρων. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να προκαλέσει καταστροφές αν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Σημαντική η χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας», σημείωσε.

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα - Αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε ΜΕΘ

35 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 35 νέα κρούσματα.

Παρατηρητήριο - Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων - Σταθερός ο δείκτης Rt

Από αυτά τα 13 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε ήταν εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, δέκα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, κι ένα στην Αργολίδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top