Κορωνοϊός: «Επείγει να αυξηθούν οι έλεγχοι και η επιτήρηση στους πολίτες»

Τι είπε στο Star ο καθηγητής παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας – διευθυντής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας για τον κορωνοϊό αλλά και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εκ νέου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Απροσδιόριστα τα κρούσματα σε Πάρο, Λέσβο και Γρεβενά

Η μάσκα είναι υποχρεωτική

Σύμφωνα με τον κο Γώγο το θέμα της μάσκας υπάρχει εξ’αρχής για τους κλειστούς χώρους. Το πρόβλημα όπως τονίζει είναι ότι θα πρέπει να αυξηθεί η επιτήρηση και οι έλεγχοι, γιατί τα περισσότερα από αυτά γίνονται σε χώρους όπου θα έπρεπε να υπάρχουν μάσκες. Το πρώτο πράγμα είναι να υπάρξει, όπως ο ίδιος λέει, συχνή ενημέρωση του κόσμου, να βγουν ξανά σποτάκια, να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις, σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού. 

Κορωνοϊός: Εντολή Μητσοτάκη για ελέγχους παντού και αποφυγή συναθροίσεων

Πανηγύρια – Ομαδικές συναθροίσεις

Μιλώντας για τα παραδοσιακά πανηγύρια ο καθηγητής παθολογίας, λέει «Σε κάθε περίπτωση βλέποντας την επιδημία να εξελίσσεται, γίνονται διορθωτικές κινήσεις, όπως το να απαγορευτούν τα πανηγύρια γιατί βλέπαμε ότι δεν βγάζαμε άκρη». 

Κορωνοϊός: Άφαντες οι μάσκες σε δημόσιες υπηρεσίες

Beach bar – clubs

Σε μεγάλο θέμα εξελίσσεται η συνάθροιση σε περιοχές όπως είναι τα beach bar και τα clubs, τόνισε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, καθώς όπως λέει εκεί συναθροίζεται τέτοιο κομμάτι του πληθυσμού το οποίο είναι δύσκολο να εμφανίσει συμπτώματα, αλλά από την άλλη είναι πιο πιθανή και η μετάδοση της νόσου, καθώς ναι μεν οι ασυμπτωματικοί φορείς μπορούν να μεταδίδουν λιγότερο απ’ότι κάποιος που βήχει, αλλά υπάρχει πιο εύκολη μετάδοση της νόσου.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top