Προμαχώνας: Τεστ σε όλους ανεξαιρέτως κατά την είσοδό τους στη χώρα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλους

ΕΟΔΥ

Θα αυξηθούν τα δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους τουρίστες και επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης που εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα σε Θάσο και Παγγαίο

Σκοπός αυτής της ενέργειας στην οποία προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα Προμαχώνα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Κακή εικόνα στα Βαλκάνια - Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών της περιοχής είναι ότι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.

Η επικείμενη αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις, τόσο στο διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top