Αναστάτωση στη Ρόδο μετά την άφιξη πτήσης με Σουηδούς τουρίστες

Τι είπε για το περιστατικό ο υπουργός Τουρισμού

Πανικός επικράτησε στη Ρόδο το μεσημέρι της Τρίτης, όταν πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία προσγειώθηκε στο νησί, παρόλο που χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς τη χώρα μας.

Τουρισμός στην Ελλάδα: Ποιες πτήσεις θα προσγειωθούν αύριο στη χώρα μας

Η πτήση έφτασε στο νησί της Ρόδου προκειμένου να μεταβούν στη χώρα μας δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI. Σκοπός της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με το υπουργείο, ήταν η διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα, όμως, με ρεπορτάζ του MEGA, φαίνεται πως στην πτήση δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες από τη Σουηδία που βρέθηκαν στη Ρόδο για τις διακοπές τους. 

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Παρέμβαση Θεοχάρη για το περιστατικό στη Ρόδο

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε για την πτήση από τη Σουηδία, που προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου.

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια

«Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης «δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top