Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται - Πόσα είναι εισαγόμενα

Ακόμα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή ο δείκτης Rt, ο δείκτης που αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μολυνθούν από ένα κρούσμα, συνεχίζει να κυμαίνεται στο 0,5, αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός.

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» για άλλες επτά ημέρες τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη

Τα 28 νέα κρούσματα εντοπίζονται ως εξής: 

-    10 στην Ξάνθη

-    2 στην Καστοριά

-    2 στη Ροδόπη

-    3 στη Δράμα

-    1 στην Κοζάνη

-    2 στη Λάρισα

-    7 εισαγόμενα (κανένα από πτήση)

-    1 στην Αττική

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 3.458. Από αυτά, το 55% αφορά άνδρες, 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κάρπαθος: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 60 έτη. Τέσσερις από αυτούς είναι γυναίκες και τέσσερις άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ τουριστών στα αεροδρόμια

Ακόμα, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να παραμένουν στους 192. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αρνητικά 1.032 τεστ – Δύο θετικά κρούσματα από τον Προμαχώνα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν πάνω από 5.800 τεστ. Από τα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν χθες από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια μόλις δύο ήταν τα θετικά.

Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

Χαμηλός ο δείκτης Rt στη χώρα

Υπό έλεγχο παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός αναπαραγωγής της νόσου Rt, δείκτης που αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μολυνθούν από ένα κρούσμα, συνεχίζει να κυμαίνεται στο 0,5.

Η δε αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα σχετίζεται με τη διενέργεια επιπρόσθετων και στοχευμένων τεστ, κυρίως σε εστίες που εντοπίστηκαν σε Ξάνθη, Ροδόπη και Θεσπρωτία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top