Απέρριψαν αίτημα αποφυλάκισης μητέρας παρόλο που έχει εκτίσει την ποινή της

Ένα από τα τρία παιδιά της πάσχει από σοβαρή ασθένεια

Φυλακή

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης μιας μητέρας τριών παιδιών, παρόλο που έχει εκτίσει την ποινή της. Η κρατούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την πράξη της απλής συνέργειας σε ληστεία.

Η γυναίκα έχει εκτίσει πραγματικά πάνω από τέσσερα έτη στις φυλακές και έχει συμπληρώσει μαζί με τα μεροκάματα τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, προκειμένου να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι μητέρα τριών παιδιών και το ένα από αυτά πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Θήβας, το οποίο εξέδωσε την απόφαση, θεώρησε ότι επειδή η κρατούμενη είχε πειθαρχικά παραπτώματα όσο ήταν στη φυλακή δε θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη.

Το βούλευμα αναφέρει ότι «Η κρατούμενη όλο το διάστημα του εγκλεισμού της είχε την τάση να διάφοροι για τους κανόνες του καταστήματος κράτησης και να μην πειθαρχεί σε αυτούς, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κρατούμενοι δεν έχει με τα μιληθεί και δεν έχει βελτιωθεί ο χαρακτήρας της άρα φρονούμε ότι δεν έχει την απαιτούμενη από τον νόμο καλή διαγωγή και προτείνουμε την συνέχιση της κράτησης της για να αποτραπεί η τέλεση από αυτήν νέων αξιόποινων πράξεων».

Ο δικηγόρος της κρατούμενης Γιάννης Βέρρας μίλησε στο star.gr και την Τασούλα Παπανικολάου και είπε για την υπόθεση: 

«Ο νόμος είναι σαφής και ιδιαίτερα αυστηρός, η απόλυση της εντολέως μου υπό όρους είναι υποχρεωτική. Εδώ έχουμε μία μάνα τριών ανήλικων παιδιών, θύμα ενός νοσηρού και εκφυλιστικού σωφρονιστικού συστήματος, η οποία ζητά δικαιοσύνη με την ορθή εφαρμογή του νόμου.

Δυστυχώς, καταλήγω πως το Συμβούλιο επηρεάστηκε από το είδος και τη βαρύτητα του εγκλήματος, καθότι μόνη η επίκληση πειθαρχικού παραπτώματος δεν αρκεί για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης. Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για «ασυγχώρητο» νομικό σφάλμα, αν όχι, τότε κάνουμε λόγο για αδικαιολόγητη και σίγουρα δυσανάλογη σκληρότητα.

Είμαι σίγουρος ότι το Συμβούλιο των Εφετών θα ακολουθήσει το γράμμα και το σκοπό του νόμου και θα δικαιώσει την εντολέα μου, η οποία πρέπει να επιστρέψει στα παιδιά της το συντομότερο δυνατόν».

Η κρατούμενη άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η συζήτησή της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top