Αποκαταστάθηκε το γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε βανδαλιστεί

Η ομάδα που δίνει «Χρώματα & Όνειρα» στα γκρι ΚΑΦΑΟ μιλάει στο star.gr

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Μητρέλλου, Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της ομάδας «Χρώματα & Όνειρα»

Άμεση ήταν η παρέμβαση της εθελοντικής ομάδας «Χρώματα & Όνειρα» για την αποκατάσταση από τις μουτζούρες και τις ναζιστικές σβάστικες του γκράφιτι του Γιάννη Αντετονκούμπο στο Παλαιό Φάληρο. Ο επικεφαλής της ομάδας και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλλος μίλησε στο star.gr για το συμβάν αλλά και την ομάδα που δίνει χρώμα στα γκρι ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. 

«Μας ειδοποίησαν περίοικοι ότι έχει βανδαλιστεί το ΚΑΦΑΟ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αφροδίτης. Φτάνοντας εκεί αντικρίσαμε να το έχουν μουτζουρώσει με μαρκαδόρους και μπογιές, με κύρια σύμβολα τη σβάστικα και διάφορα άλλα ναζιστικά», είπε.

Kατέστρεψαν το γκράφιτι του Γιάννη Αντεκοκούνμπο

Όπως πρόσθεσε άμεσα ειδοποιήθηκαν τα μέλη της ομάδας και η ζημιά αποκαταστάθηκε πλήρως.

«Έχουμε περάσει ένα προστατευτικό βερνίκι που λέγεται αντιγκράφιτι και έτσι οποιαδήποτε μπογιά, μαρκαδόρος ή βανδαλισμός μπορεί να βγει εύκολα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρέλλο, οι δράστες χρησιμοποίησαν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, δηλαδή ένα πάρα πολύ ισχυρό υλικό ωστόσο, με τα κατάλληλα φάρμακα οι εθελοντές του «Χρώματα & Όνειρα» κατάφεραν να αφαιρέσουν τις μουτζούρες.

Ξαναχτύπησε η «συμμορία του λεκέ»


«Θα καλέσουμε τον Γιάννη επίσημα να το δει»

Ερωτώμενος αν έχει επισκεφθεί το γκράφιτι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελεί πηγή έμπνευσης για την street art, ο κ. Μητρέλλος απάντησε ότι δεν δόθηκε ακόμη η ευκαιρία. Όπως εξήγησε, ο MVP παίκτης του NBA για το 2019 δεν έχει προλάβει να επισκεφθεί ακόμη την Ελλάδα λόγω της πανδημίας, ενώ το γκράφιτι μετρά περίπου 40- 45 ημέρες ζωής. 

«Είναι όμως στις προθέσεις μας, να τον προσκαλέσουμε επίσημα και να του το δείξουμε. Του το έχουμε στείλει ωστόσο, στα social media. Νομίζω σύντομα θα έχουμε την απάντησή του γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι ένας άνθρωπος που εκτιμάει και σέβεται όταν κάτι τον τιμάει», σημείωσε.

Βέροια- Πίνακες του Βαρλάμη με τον Απόστολο Παύλο σε βιτρίνες καταστημάτων

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βανδαλίζουν τις δημιουργίες στα ΚΑΦΑΟ του δήμου

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr ο κ. Μητρέλλος το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν τουλάχιστον 15 ακόμη κρούσματα βανδαλισμών. 

«Υπάρχει γκράφιτι που το έχει βάλει «σημάδι» η συγκεκριμένη ομάδα με τις σβάστικες και το έχουν βανδαλίσει τουλάχιστον τρεις φορές. Άλλες τόσες φορές χρειάστηκε να το αποκαταστήσουμε», τόνισε.

Όπως πρόσθεσε η ομάδα, έχει γίνει πλέον έμπειρη και στο κομμάτι της αποκατάστασης. 

«Μας βοηθάει το αντιγκράφιτι υλικό, το οποίο και επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο πάνω στα ΚΑΦΑΟ, προκειμένου τα έργα να είναι πάντα σε μία κατάσταση πάρα πολύ καλή», είπε.

«Ελπίδα»: Ένα ψάρι από μέταλλο στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

Αναφορικά με τον αν υπάρχουν υπόνοιες για την ταυτότητα των δραστών ο κ. Μητρέλλος ξεκαθάρισε ότι παραμένουν άγνωστοι.

 «Δεν τους γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει σαν ομάδα ποιοι είναι οι δράστες τέτοιων βανδαλισμών. Εμάς μας ενδιαφέρει να δημιουργούμε, να χρωματίζουμε, να ομορφαίνουμε και να είμαστε σε θέση τη ζημιά που γίνεται να μπορούμε να την αποκαταστήσουμε. Αυτό είναι το χόμπι μας σε εισαγωγικά. Βέβαια δρούμε υπό την αιγίδα του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Δεν μαζευόμαστε έτσι να βάφουμε ΚΑΦΑΟ», σημείωσε.

Μπακς: «Το παιδί που έγινε MVP»!


Λίγα λόγια για τα «Χρώματα & Όνειρα»

Όπως ανέφερε ο συντονιστής της κ. Μητρέλλος, η ομάδα «τρέχει» ανιδιοτελώς. Περίπου 15 εθελοντές ζωγράφοι αναλαμβάνουν και ζωγραφίζουν αφιλοκερδώς στον ελεύθερο χρόνο τους τα ΚΑΦΑΟ. 

Ως προς τα θέματα των έργων σημείωσε ότι τα εισηγείται η ομάδα και κατόπιν τα επεξεργάζεται με τους εικαστικούς, προκειμένου να έχουν και εικαστικό ενδιαφέρον και επιτυχία. 

«Κινούμαστε κυρίως από την καθημερινότητα, από την ιστορία, από τη λογοτεχνία, από γεγονότα, αλλά μπορεί και από πιο απλά πράγματα, όπως πεταλουδίτσες και βατραχάκια. Εμείς προσφέρουμε χρώμα και σχέδιο στα γκρι κουτιά που ήταν μία ψυχρή μάζα στους δρόμους», είπε.

Ελληνική πρωτοβουλία στην UNESCO για να μη γίνει τέμενος η Αγιά Σοφιά 

 Όπως εξήγησε, η δράση της ομάδας έχει μηδενικό κόστος για το δήμο και τον ιδιώτη και στηρίζεται σε χορηγίες και εταιρείες που προσφέρουν τα χρώματα, τα υλικά που χρειάζονται για το αστάρωμα και το τρίψιμο. Την ίδια ώρα το μεγαλύτερο ατού της ομάδας είναι οι εθελοντές που τη συναπαρτίζουν πρόσθεσε, οι οποίοι «προσφέρουν τον ιδρώτα και τον κόπο τους». 

«Είναι οι αφανείς ήρωες που φέρουν μεγάλο μερίδιο, πριν φτάσει ένα έργο να ζωγραφιστεί και οι οποίοι αναλαμβάνουν την προετοιμασία, το αντιγκράφιτι ή την αποκατάσταση του γκράφιτι, όπως έκαναν σήμερα», συμπλήρωσε.

Xαμόγελο του Παιδιού: «Δεν έχουμε βαν που αρπάζουν παιδιά στην Ελλάδα»

 Από την πλευρά του ο κόσμος σύμφωνα με τον κ. Μητρέλλο, φαίνεται να έχει αγκαλιάσει την όλη δράση. 

«Είναι οι πρώτοι που τα προστατεύουν. Ακόμη και όταν πάμε να τα φρεσκάρουμε και γίνουμε αντιληπτοί, μας κάνουν επίθεση θέλοντας να τα προστατέψουν, επειδή πιστεύουν ότι θέλουμε να τα βλάψουμε», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top