Ρόδος: Εννιάχρονη λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε στην ουρά για ψωμί

Απίστευτες εικόνες στο νησί των Δωδεκανήσων

Ένα εννιάχρονο κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε από την πείνα, την ώρα που περίμενε στη σειρά έξω από φούρνο στη Ρόδο για να πάρει λίγο ψωμί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θ. Σταμούλη, ο οποίος μίλησε στο Open πρόκειται για την κόρη συναδέλφου του, ο οποίος έχει μείνει άνεργος, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το περιστατικό αυτό επιβεβαίωσε και η κ. Σ. Μανιά από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία», λέγοντας πως η μητέρα είναι μια αξιοπρεπέστατη γυναίκα, η οποία δε ζητά λεφτά, αλλά φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να μπορέσει να τα μεγαλώσει. 

Όπως είπε, πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, την ώρα που η τουριστική επιχείρηση στην οποία εργαζόταν δεν έχει ανοίξει και όπως φαίνεται δεν πρόκειται και να ανοίξει. 

Ο κ. Σταμούλης περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα που ζουν οι κάτοικοι στο νησί. Όπως είπε η οικονομική ύφεση έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων και πάρα πολλοί είναι άνεργοι. 

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους... Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι... νέκρα», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top