Κορωνοϊός: Πρόστιμα ύψους 15.550 € σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια

Σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν τηρούσε τη χρήση μάσκας

Oι χώροι εστίασης άνοιξαν στις 25 Μαΐου - Οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν/ ρεπορτάζ Star

Έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, το χρονικό διάστημα από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παγκράτι, τα Πετράλωνα, την Καλλιθέα και το Χαϊδάρι, σχετικά με την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Εντατικοί οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ - Ελήφθησαν 41.785 δείγματα

Ειδικότερα, τα κλιμάκια έλεγξαν 32 σημεία ενδιαφέροντος στα 14 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 43,75%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.550€, κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα.

Δεν άνοιξε καθόλου 1 στα 4 καταστήματα εστίασης

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές διαπίστωσαν χαλάρωση στα μέτρα προστασίας με σημαντικό αριθμό εργαζομένων να μην τηρούν τη χρήση μάσκας γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής του Παγκρατίου, όπου από τα 6 καφέ- μπαρ- εστιατόρια που ελέχθησαν επιβλήθηκαν πρόστιμα στα 5. Στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, από τα 5 που ελέγχθηκαν επιβλήθηκαν πρόστιμα και στα 5. Επισημαίνεται ότι στα Πετράλωνα επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα σε μόνο ένα εστιατόριο για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Στο Παγκράτι διενεργήθηκε επιτόπια αυτοψία κατόπιν καταγγελίας που αφορούσε μπαρ που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον ιό, κατόπιν του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων / τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3×150) ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, συνολικό ύψος προστίμου 10.450€.
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Παγκράτι:

- Σε ένα καφέ-μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων / τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3×150) για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, συνολικό ύψος προστίμων 10.450€

- Σε τέσσερα ΚΥΕ (εστιατόρια και καφέ μπαρ) επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Πετράλωνα:

- Σε ένα εστιατόριο επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα των 150€, συνολικό ύψος προστίμων 1.950€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας,

- Σε τέσσερα  ΚΥΕ (εστιατόρια, καφετέριες) επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα συνολικού ύψους 1200€

Δήμος Χαϊδαρίου:

- Σε κατάστημα πώλησης τροφίμων επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 150€, συνολικό ύψος προστίμων 300€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας

- Σε κατάστημα διανομής τροφίμων (delivery-take away) επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 150€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

- Σε εστιατόριο επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα των 150€, συνολικό ύψος προστίμων 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας,

- Σε ταχυφαγείο επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 150€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top