Δεν άνοιξε καθόλου 1 στα 4 καταστήματα εστίασης

Η μείωση τζίρου έφτασε και το 80%

Εστίαση κλειστά καταστήματα

Κλειστά παρέμειναν τα ρολά για περισσότερα από 1 στα 4 καταστήματα εστίασης και νυκτερινής διασκέδασης σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά την άρση της καραντίνας, λόγω κορωνοϊού.

Το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, αλλά και τις επιχειρήσεις των νησιών.

Την ίδια ώρα, ο τζίρος των καταστημάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργο Καββαθά, έφτασε ακόμη και το 80%.

Αυξήσεις μισθών από σήμερα: Πώς και πόσο μειώνονται οι εισφορές

«Αυτά που δε σήκωσαν ρολά, ήταν καταστήματα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δηλαδή δεν διέθεταν εξωτερικό χώρο ή ήταν εποχικά», τόνισε ο ίδιος.

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές μέχρι 7 Ιουνίου

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι, παρά τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο, που ισχύει από σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι επιχειρηματίες δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές.

Ποια προϊόντα θα αγοράζουμε φθηνότερα από σήμερα

«Κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση τιμών στον κλάδο μας, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Όταν το 2016 ανέβηκε ο ΦΠΑ, εμείς κρατήσαμε τις τιμές σταθερές. Επίσης, δεν προχωρήσαμε σε καμία αύξηση τιμών την τελευταία δεκαετία και δε μετακυλίσαμε το επιπλέον κόστος στον καταναλωτή, παρά τη υπερφορολόγηση που δεθήκαμε αυτό το διάστημα. 'Ισα - ίσα που κάποιοι επιχειρηματίες προχώρησαν και σε μείωση των τιμών», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top