Βροχές και χαλάζι: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η καλοκαιρινή κακοκαιρία

Έντονα φαινόμενα και χαμηλή θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Βροχές και χαλαζοπτώσεις περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού από σήμερα... και να σκεφτεί κανείς ότι διανύουμε τα τέλη του Ιουνίου.

Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Σέρρες, Κορινθία- Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

Η αστάθεια με έντονα φαινόμενα θα συνεχιστεί και την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2-4 βαθμούς, που σημαίνει ότι δε θα ξεπερνά τους 28 βαθμούς Κελσίου σε όλη την ηπειρωτική χώρα. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Μέχρι την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου κατά τόπους θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους και ανά περιόδους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τάση ανόδου της θερμοκρασίας υπάρχει προς το τέλος της εβδομάδας. 

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26 Ιουνίου και Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top