Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Σέρρες, Κορινθία- Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

Καταστροφές σε καλλιέργειες, υπόγεια και δρόμους από την έντονη βροχόπτωση

Οι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. Οι κάτοικοι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες ευχαριστούν τον Θεό που γλίτωσαν από τη μανία του νερού. Στην Αττική είχαμε σε αρκετές περιοχές έντονη χαλαζόπτωση. Στα Σπάτα το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού, ενώ στην Αρτέμιδα η καταιγίδα μέσα σε λίγα λεπτά κάλυψε τα πάντα.

Χαλάζι στα Μεσόγεια Αττικής/ φώτο ΙΝΤΙΜΕ

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους στο βουνό μεγάλες ποσότητες νερού  με αποτέλεσμα με τη χθεσινή δυνατή νεροποντή το νερό να κατέβει και ο ποταμός να υπερχειλίσει.

Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που φέρνει βροχές και χαλάζι

«Η κοίτη ήταν καθαρισμένη, αυτό το κομμάτι προέρχεται κυρίως από την έλλειψη αντιπλημμυρικού έργου στο κομμάτι πάνω από την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Εμείς σαν δήμος το βάλαμε σαν πρώτη προτεραιότητα για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα» δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης. 

Υπόγεια πλημμύρισαν και δρόμοι καταστράφηκαν στα Αθίκια Κορινθίας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. «Όλα έγιναν σε λιγότερο από μία ώρα» λένε οι κάτοικοι του χωριού στην Άννα Λίττινα και το κεντρικό δελτίο του Star

«Ο δρόμος είχε γίνει δεύτερο ποτάμι. Και είδα να ανεβαίνει από εδώ παίρνω τα πράγματα τρέχω επάνω. Η κόρη μου λέει μαμά να ανεβούμε πιο πάνω για να μην πνιγούμε. Ευχαρίστησα τον Θεό που δεν έπαθα τίποτα» δήλωσε κάτοικος των Σερρών.

«Είχαν φύγει κορμοί δέντρων είχαν φράξει τη γέφυρα και σε κλάσματα δευτερολέπτου είχαν γεμίσει τα πάντα» περιγράφει άλλος κάτοικος της πόλης.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα! Με κουβάδες και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν τα νερά, μη μπορώντας να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη.

Πλημμύρισαν σπίτια στα Αθίκια Κορινθίας/ φώτο ΙΝΤΙΜΕ

Η κακοκαιρία στη χώρα μας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο αφού από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα  ο ουρανός είχε πάρει φωτιά από τη Φθιώτιδα έως την Εύβοια.

Την ανάπτυξη των καταιγίδων ευνοούν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας , οι οποίες έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top