Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που φέρνει βροχές και χαλάζι

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» οφείλεται για τη ραγδαία επιδείνωση που θα σημειώσει από σήμερα ο καιρός και μέχρι την Τετάρτη. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το φαινόμενο αυτό δημιουργεί μια αστάθεια λόγω των ψυχρών αέριων μαζών που τη συνοδεύουν, αλλά και των ατμοσφαιρικών διαταραχών που την περιβάλλουν. 

Η «Ψυχρή Λίμνη» αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται καθημερινά σε πολλές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου. 

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες. Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μία κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις που μας απασχολούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top