Υπόθεση Μαρκέλλας: Tης έδωσε κοκαΐνη για να την ξυπνήσει

Ο δικηγόρος της 33χρονης αποκαλύπτει στο star.gr γιατί έσπασε το κινητό της

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του συνηγόρου υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης Βασίλη Νουλέζα

Το λόγο που η 33χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας χορήγησε κοκαΐνη στο παιδί αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Νουλέζας.

Χορήγησε ένα ή δύο ηρεμιστικά χάπια προκειμένου να κοιμηθεί και να ηρεμήσει η ανήλικη, η οποία είχε αναστατωθεί μετά την είδηση ότι καταγγέλθηκε η εξαφάνισή της. Όταν την επομένη δεν ξυπνούσε, της χορήγησε ελάχιστη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας στη γλώσσα, προκειμένου να την αφυπνίσει, είπε χαρακτηριστικά.

Μαρκέλλα: Αυτή είναι η 33χρονη που απήγαγε τη δεκάχρονη

«Ήθελε να τη σώσει»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, πρόθεση της 33χρονης ήταν να εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη της στην Μαρκέλλα, ενώ κατά τους ισχυρισμούς της, η ανήλικη την ακολούθησε με τη θέλησή της και η ίδια δεν της άσκησε βία, ούτε την παραπλάνησε.

Επιδίωξή της ήταν να τη φροντίσει, να της δώσει καινούργια ρούχα και φαγητό γιατί την έβλεπε στο σχολείο ατημέλητη και αφρόντιστη. Όπως λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ήθελε να τη σώσει γιατί γνώριζε πώς είναι το οικογενειακό περιβάλλον της, είπε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Νουλέζας, η κατηγορούμενη δεν είχε πρόθεση να την κακοποιήσει σεξουαλικά ή να κάνει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, ενώ εκείνη βρισκόταν κάτω από την επήρεια του ηρεμιστικού φαρμάκου. 

Την φρόντισε, δεν την κακοποίησε σεξουαλικά. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να δείχνουν σεξουαλική επαφή στα επίμαχα σημεία, σημείωσε.

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Η οικογένεια γνώριζε τι συνέβαινε κι όλο το περιβάλλον»

Απαντώντας στα σενάρια που κάνουν λόγο για εμπλοκή της κατηγορούμενης σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ο κ. Νουλέζας ξεκαθάρισε ότι η πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά στην κατοχή πορνογραφικού υλικού ή τη δήθεν ύπαρξη κυκλώματος, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια κατηγορία. Οτιδήποτε έκανε με δική της πρωτοβουλία και η πρωταρχική επιδίωξη και στόχευσή της ήταν να κάνει καλό στην ανήλικη, όμως ανεξήγητα παρεξέκλινε της πορείας της, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Aς κάνουμε υπομονή το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και στη δική της περίπτωση. Ας σεβαστούμε πέραν από την ανήλικη, της οποίας δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται στοιχεία και τα δικαιώματα της κατηγορούμενης».

Xαμόγελο του Παιδιού: «Δεν έχουμε βαν που αρπάζουν παιδιά στην Ελλάδα»

Γιατί έσπασε το κινητό της η 33χρονη;

Φως στο γεγονός ότι η κατηγορούμενη πριν συλληφθεί έσπασε το κινητό της, έριξε μιλώντας στο star.gr ο συνήγορός της.

«Το έσπασε μέσα στον πανικό της, φοβούμενη ότι κάποιο υλικό που έχει από την ερωτική ζωή της, επειδή έχει μια ιδιαίτερη σεξουαλική προτίμηση και κατέθεσε απόκλιση, ενδεχομένως να ερμηνευόταν, να την ενοχοποιούσε και να επιβάρυνε τη θέση της», εξήγησε.

 Μαρκέλλα: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για το κίνητρο της αρπαγής

«Ενδεχομένως πρόκειται για άτομο μειωμένου καταλογισμού»

 Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η γυναίκα επιχείρησε να αλλάξει την εμφάνισή της ξυρίζοντας το κεφάλι της, ο κ. Νουλέζας είπε ότι το έκανε γιατί ήθελε να διαφύγει, φοβούμενη τη σύλληψη. «Πανικοβλήθηκε αντιλαμβανόμενη ότι καταδιώκεται από την ελληνική αστυνομία και από το σύνολο της κοινής γνώμης που την αποδοκιμάζει για τη συμπεριφορά της, η οποία είναι αποκλίνουσα και παραβατική σε ορισμένα σημεία», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος.

«Ήθελε όμως να παραδοθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου ως δικηγόρο. Ήταν πανικοβλημένη, τρομοκρατημένη και ήθελε να κρυφτεί μερικές ημέρες μέχρι να ηρεμίσει και στη συνέχεια συνεννοούμενη με τον δικηγόρο της να παραδοθεί. Να ληφθεί υπόψη ότι έχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και ενδεχομένως πρόκειται για άτομο μειωμένου καταλογισμού», πρόσθεσε.

Μαρκέλλα: Ποινική δίωξη στην 33χρονη - Ομολόγησε τις πράξεις της

«Δηλώνει μετανιωμένη, θέλει να επανορθώσει»

Αναφορικά με το πώς νιώθει η 33χρονη, ο δικηγόρος της είπε ότι είναι μεταμελημένη και μετανιωμένη, ενώ σκοπεύει να καταθέσει την αλήθεια, ώστε να αποδειχτούν όλες οι πλευρές και οι πτυχές της υπόθεσης. 

Μου εξουσιοδότησε να εκφράσω τη δημόσια συγγνώμη στην οικογένεια, την συμπαράσταση, το σεβασμό και την ευαισθησία μας  στη δοκιμασία της ανήλικης και την πρόθεσή της να επανορθώσει την προκληθείσα ηθική και ψυχολογική βλάβη, όσο αυτό της επιτρέπεται και είναι ανθρωπίνως δυνατόν, πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα θα απολογηθεί και θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα 22/06 στις 12:00 στην πρώτη τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το δικηγόρο της η ίδια αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες αρπαγής, βιασμού και δέχεται μόνο την κατηγορία για κατοχή-  προμήθεια ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top