Μαρκέλλα: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για το κίνητρο της αρπαγής

Εντοπίστηκε στην Πιερία η ύποπτη

Ακούστε τι αποκάλυψε στο star.gr η δικηγόρος του αδερφού της μικρής Μαρκέλλας Ανθούλα Ανάσογλου

Στην Πιερία φέρεται να εντόπισαν οι αρχές τη γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη. Το star.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο του αδερφού της μικρής, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα ανήκει στο ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας και αναφέρθηκε στα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία ως προς τα κίνητρα της αρπαγής.

Αρπαγή Μαρκέλλας: Προσήχθη η ύποπτη κοκκινομάλλα

«Την ξέρουν οι αρχές τη δράστιδα. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό», είπε η κ. Ανάσογλου, ενώ χαρακτήρισε σενάρια ή ενδεχόμενα τα όσα γράφονται περί εκδίκησης ως κίνητρο για την αρπαγή της ανήλικης.

«Θεωρώ ότι οποιαδήποτε απάντηση θα την πάρουμε με τη σύλληψη της δράστιδος ή του δράστη. Λέμε διάφορα τώρα. Φανταστείτε, αν τυχόν είναι άλλα τα κίνητρα, μην εκτεθούμε όλοι. Είμαστε ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης».

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε

Όπως πρόσθεσε, ο αδερφός της Μαρκέλλας ήταν αυτός που ανέφερε την εκδίκηση ως κίνητρο, ωστόσο το μόνο που τον απασχολεί είναι να δει τη Μαρκέλλα και να την αγκαλιάσει.

Αναφορικά με το πότε θα καταφέρει ο πελάτης της να την επισκεφθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η κ. Ανάσογλου σημείωσε ότι έχει καταθέσει ήδη σχετική αίτηση στην Εισαγγελία Ανηλίκων και σύντομα ο αδερφός της θα καταφέρει να την δει από κοντά. «Περιμένω την απάντηση αύριο – μεθαύριο», είπε.

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Ο αδελφός της θα ζητήσει την επιμέλειά της

Όπως εξήγησε, η μικρή τέθηκε σε προστασία, καθεστώς που πρακτικά σημαίνει ότι την αναλαμβάνει η Εισαγγελία Ανηλίκων και μόνο με άδειά της και εισαγγελική  παραγγελία μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί.  «Πρέπει να εξεταστούν ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα και από άλλα παιδάκια, είναι θέμα χρόνου φαντάζομαι να εξεταστεί η αίτηση», εκτίμησε.

Ερωτώμενη πού εδράζει ο πελάτης της τη διεκδίκηση της επιμέλειας της μικρής, η δικηγόρος εξήγησε πως όταν ένα παιδάκι βρίσκεται σε προστασία και ασκείται μία έρευνα αυτεπάγγελτα, αυτό σημαίνει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. 

«Εμείς είπαμε και χρησιμοποιούμε πάντα υποθετικούς χρόνους. Αν τυχόν προκύψει κάτι πλημμεληματικό, από αμέλεια προφανώς, από τη μεριά της μητέρας, τότε σε μια τέτοια περίπτωση ζητούμε να λάβουμε επικουρικά την κηδεμονία. Το πρώτιστο είναι να μη φύγει το παιδί από την οικογένειά του. Αλλά πρώτα θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες», τόνισε. 

Έδωσαν στη Μαρκέλλα ηρεμιστικά και κοκαΐνη

Κατέρρευσε ο αδερφός όταν έμαθε για τα ναρκωτικά στον οργανισμό της Μαρκέλλας 

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος, μόλις ο αδερφός της δεκάχρονης έμαθε ότι είχαν χορηγήσει ψυχότροπες ουσίες και κοκαΐνη στο παιδί, λύγισε. 

«Κατέρρευσε ο άνθρωπος. Και μάλιστα το μάθαμε από το διαδίκτυο και τα νέα. Δεν είχαμε καμία πληροφόρηση εμείς. Είναι απίθανο που ένα τέτοιο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα αναγκαστήκαμε και το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ», είπε. 

Ερωτώμενη σχετικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο ότι η μυστηριώδης κοκκινομάλλα προέρχεται από το στενό περιβάλλον του παιδιού και ποιος μέσα από αυτό θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε «σκληρά» ναρκωτικά, η κ. Ανάσογλου ανέφερε ότι για την ώρα ο πελάτης της δεν έχει κάποια ιδέα για την ταυτότητα της δράστιδος.

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Αναζητούν εκτός Θεσσαλονίκης τη γυναίκα που την άρπαξε 

«Απαντήσεις θα δώσει η αστυνομία. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Δε θέλω να πιστέψω ότι εννοεί το άμεσο κοντινό περιβάλλον. Από την πρώτη στιγμή εγώ είδα και διάβασα ότι μιλάμε για το ευρύτερο, το οποίο μπορεί να είναι φιλικό. Αυτή τη στιγμή δεν πάει κάπου συγκεκριμένα το μυαλό του πελάτη μου».

Μαρκέλλα: «Αν πάνε το παιδί σε ίδρυμα θα νομίζει ότι δεν το θέλουμε»

Η επιθυμία της Μαρκέλλας στο νοσοκομείο

Ως προς την υγεία της μικρής Μαρκέλλας, η κ. Ανάσογλου ανέφερε ότι οι γιατροί είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους. «Αρκούμαστε και τους σεβόμαστε να λένε ότι το παιδί είναι πάρα πολύ καλά, έχει ξεπεράσει το σοκ και είναι σε καλά χέρια. Δε θέλουμε κι εμείς να πιέζουμε τους γιατρούς, γιατί αν τους βομβαρδίσουμε με ερωτήματα, σίγουρα θα δυσχεραίνουμε το έργο τους. Πιστεύω ότι και οι γιατροί θα μας απαντήσουν και αυτοί πάρα πολύ σύντομα», είπε.

 Όπως αποκάλυψε μάλιστα, η Μαρκέλλα ζήτησε παιχνίδι μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο συνεχίζει να νοσηλεύεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top