Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Αναζητούν εκτός Θεσσαλονίκης τη γυναίκα που την άρπαξε

Υποψίες ότι διέφυγε αφού την απελευθέρωσε

Εντατικές είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να απήγαγε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Ο αδελφός της θα ζητήσει την επιμέλειά της

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη, ώρες μετά την απόπειρα απαγωγή της.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια. Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης απαγωγής παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της Μαρκέλλας

Νωρίτερα έγινε γνωστό, με βάση τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, ότι στον οργανισμό της ανήλικης ανιχνεύτηκαν φαρμακευτικές ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών.

Το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης ζητά την επιμέλειά της

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Μαρκέλλα: «Αν πάνε το παιδί σε ίδρυμα θα νομίζει ότι δεν το θέλουμε»

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «Προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς» και πρόσθεσε ότι «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top