Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μπαίνει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 10χρονη η Μαρκέλλα, στον απόηχο της μυστηριώδους εξαφάνισής της που είχε αίσια έκβαση, αφού η ανήλικη εντοπίστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα.

Η μικρή Μαρκέλλα αναγνώρισε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αρπάγη της

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.

Θεσσαλονίκη – Αρπαγή 10χρονης Μαρκέλλας: Αναφορά στον εισαγγελέα ανηλίκων

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας και στο επίκεντρο φαίνεται πως βρίσκεται γυναίκα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, η οποία αναζητείται, ενώ φέρεται να αναγνωρίστηκε από την ανήλικη και η παρουσία της επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν το «παζλ» της υπόθεσης αναζητώντας και το κίνητρο της αρπαγής.

Υπόθεση 10χρονης Μαρκέλλας: Στο στόχαστρο της αστυνομίας ένα ζευγάρι

Επίσης οι αστυνομικοί, εκτός από τη γυναίκα, αναζητούν κι έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αρπαγή του παιδιού. 

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της μικρής Μαρκέλλας, είναι καλά και αρχίζει σιγά σιγά να ξεπερνά και το σοκ. Παραμένει στο νοσοκομείο, όπου την παρακολουθούν ειδικοί παιδοψυχολόγοι, ενώ στη μητέρα της επιτράπηκε να τη δει μόλις για είκοσι λεπτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της κατάφερε να τη δει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την πήρε στην αγκαλιά της, αλλά δεν την άφησαν να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το πού και ποιος την πήρε. 

Οι αξιωματικοί που συνεχίζουν τις έρευνες, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή. 

Θεσσαλονίκη: «Η Μαρκέλλα έδειχνε χαμένη και έκλαιγε με σπασμούς»

Η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο, κρίθηκε σκόπιμη, ώστε να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top