Γιατρός «μαϊμού»: Φρούριο το σπίτι του - Πού υποδεχόταν τους ασθενείς

Από τον Βόλο και τη Λαμία οι γιατροί που κατηγορούνται για συνέργεια

Φρούριο είναι το σπίτι του «μαϊμού» γιατρού, με κάμερες και ψηλούς τοίχους . Ο Γιώργος Σόμπολος βρέθηκε στο σημείο και όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πρόκειται για ένα πολυτελές οίκημα με χώρο για αθλοπαιδίες και εγκατάσταση για πισίνα, στο οποίο κατοικούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια. 

«Μαϊμού» γιατρός: Οι πολλές ταυτότητες - Θύμα του γνωστός επιχειρηματίας

Ο 47χρονος συνελήφθη χθες και κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη διέμενε σε ένα πολυτελές οίκημα 

Ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα παρουσιαζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Δύο παιδιά, 14 και 16 ετών, καθώς κι ένας 76χρονος έχασαν τη ζωή τους από τις «θανάσιμες» πρακτικές του. 

Γιατρός «μαϊμού»: Βαριά ποινική δίωξη εναντίον του - Συνεργός η γυναίκα του

Ο ίδιος παρουσίαζε στο LinkedIn ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές στην Αμερική και την Ελβετία, με πέντε ξένες γλώσσες και επαφές με την κλινική όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ. Προσέγγιζε τα θύματά του  Σύμφωνα με τις αρχές έχει εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες κι έχει αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Κατηγορούνται ως συνεργοί η γυναίκα του και δύο γιατροί 

Ως συνεργοί του κατηγορούνται η σύζυγός του αλλά και δύο γιατροί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πρόκειται για έναν γιατρό από τη Λαμία κι έναν από το Βόλο, οι οποίοι - κατά την εκτίμηση των Αρχών- είχαν πλήρη γνώση ότι ο 47χρονος στερείτο ιατρικών γνώσεων. Ο μαϊμού γιατρός φέρεται να υποδεχόταν τους ασθενείς τους στα ιατρεία των γιατρών- συνεργών αλλά και σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

Ο 47χρονος αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τη σύλληψη του «μαϊμού» γιατρού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής της σύλληψης αδίστακτου απατεώνα που προέβη σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών εφιστά την προσοχή του κοινού.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής :

«Ο ΙΣΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να ενημερωθεί για την επικίνδυνη δράση του αδίστακτου απατεώνα που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι υπηρεσίες του Συλλόγου διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους για να επικαιροποιήσουν και να διασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των μελών του και να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

Θα πρέπει ωστόσο και ο πολίτης να είναι ενημερωμένος και να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του ΙΣΑ στα ιατρεία που επισκέπτεται. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη του κάποια παρατυπία θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Επίσης είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένος και να απορρίπτει κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες και υπόσχεται λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top