Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε μία ημέρα - Ανακοινώθηκαν 55 νέα

Σε κόκκινο συναγερμό η Ροδόπη

Αυξήθηκε ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 55 νέες περιπτώσεις του ιού. Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 187. 

Κορωνοϊός: Και τρίτος νεκρός σε μία ήμερα - Κατέληξε 67χρονος άνδρας

Από αυτά, τα 43 βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα, 36 είναι στον Εχίνο, επτά στον νομό Ξάνθης, έξι στη Ροδόπη, τρία στην Πέλλα, δύο στην Αθήνα και ένα εισαγώμενο κρούσμα από πτήση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.203, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Τα 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 11 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Τέσσερις (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε καραντίνα ο νομός Ροδόπης

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις νέα καραντίνα μπήκε στο νομό Ροδόπης. Τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, αφού οι μουσουλμάνοι επιμένουν να συνωστίζονται και ο ΕΟΔΥ ανησυχεί.

Το χωριό Αγίασμα έχει μόλις 361 κατοίκους και πέντε εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο δήμος Ιάσμου έχει 13.810 κατοίκους και από χθες τέθηκε σε «κόκκινο συναγερμό».

Όπως και στον Εχίνο απαγορεύτηκαν για επτά ημέρες οι συγκεντρώσεις, η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ απαγορεύτηκε η μετακίνηση των κατοίκων εκτός οικισμού. 

Τις τελευταίες 9 ημέρες έχουν καταγραφεί 185 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το 40% προέρχεται από την Ξάνθη. Το τελευταίο 48ωρο κατεγράφησαν τέσσερις θάνατοι και προέρχονται από τον Εχίνο.  

Φόβοι ότι υπήρξαν μαζικές προσευχές μουσουλμάνων σε σπίτια

Η επικρατέστερη εκδοχή για τη διασπορά είναι ότι οι μουσουλμάνοι κάτοικοι δεν επισκέπτονταν τα τζαμιά καθώς ήταν κλειστά, όμως προσεύχονταν σε σπίτια συγγενών. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top