Επίθεση με βιτριόλι: Ποια ήταν η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε τα νέα

«Οι γυναίκες είχαν συναντηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις»

35χρονη - 34χρονη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35χρονη, που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, το πρωί της 20ης Μαΐου. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Επίθεση βιτριόλι: Ποινική δίωξη στην 35χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Η 34χρονη Ιωάννα έμαθε μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου ποια είναι η γυναίκα που της επιτέθηκε με τόσο μένος. Η αντίδρασή της στο άκουσμα της δράστριας φαίνεται να έφερε προ εκπλήξεως την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Ιωάννα έμεινε άφωνη και δεν πίστευε στα αυτιά της. «Δεν το πιστεύω, δε μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι έγινε για κάτι που υπάρχει μόνο στη φαντασία της», φέρεται να είπε απορρημένη. 

Επίθεση βιτριόλι: Πώς ξεκίνησαν όλα σε γάμο όπου συναντήθηκαν και οι τρεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε απειλήσει ποτέ την 34χρονη, ενώ η τελευταία τους επικοινωνία ήταν τον Νοέμβριο του 2019.

Έκπληκτη ειναι και η μητέρα της Ιωάννας  που βρίσκεται στο πλευρό της, ενώ το κορίτσι νιώθει πλέον ανακούφιση γιατί γνωρίζει ποια γυναίκα της επιτέθηκε.

Βιτριόλι: Στην Ευελπίδων η 35χρονη ύποπτη για την επίθεση στην Ιωάννα

«Είχαν συναντηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις»

Ο ένας εκ των δικηγόρων της 34χρονης, ο κύριος Νίκος Αλεξανδρής, βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε όλα όσα έμαθε από την εντολέα του για τη σχέση της με την 35χρονη ύποπτη για την επίθεση.

Επίθεση βιτριόλι: Ποια η σχέση της γυναίκας που προσήχθη με την Ιωάννα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αλεξανδρής, η Ιωάννα ξαφνιάστηκε όταν άκουσε ποια είναι η γυναίκα που συνέλαβαν οι αρχές ως βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες ήταν γνωστές, δεν ήταν φίλες και είχαν συναντηθεί στα πλαίσια κοινωνικών εκδηλώσεων, ενώ είχαν συναντηθεί περίπου 10 με 12 φορές.

Μάλιστα, η Ιωάννα δεν πίστευε ποτέ ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έτρεφε αντιπάθεια προς το πρόσωπό της και ότι θα ήταν εκείνη που της πέταξε το οξύ, ενώ αρχικά δεν υπήρξε στον βασικό κύκλο των υπόπτων της επίθεσης.

Επίθεση βιτριόλι: Αυτό είναι το προφίλ της ύποπτης που προσήχθη στη ΓΑΔΑ

Η 35χρονη σχεδίαζε καιρό την επίθεση - Τα βασικά λάθη της

Όπως αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής, με βάση τα ευρήματα της αστυνομίας η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι απέναντι στην Ιωάννα σχεδίαζε καιρό την επίθεση, όπως αποδεικνύει και η πολύ μεθοδευμένη πρακτική της.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα και μια σειρά λαθών οδήγησαν την 35χρονη ενώπιον της δικαιοσύνης.

- το πρώτο λάθος που έκανε η ύποπτη είναι ότι λίγες μέρες πριν από την επίθεση, πήγε με ένα πακιστανικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή της στο σημείο της επίθεσης και για να τσεκάρει αν λειτουργεί, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο με τηλεκάρτα. 

- το δεύτερο λάθος που φέρεται να έκανε η 35χρονη ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο για να εποπτεύσει τον χώρο της επίθεσης, απουσιάζοντας από τη δουλειά της αδικαιολόγητα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της.

Σύντροφος 35χρονης: «Δεν είχα σχέση με την Ιωάννα»

-  το πακιστανικό τηλέφωνο η 35χρονη το κουβαλούσε και στο σπίτι της και στο γραφείο. Από το ίδιο τηλέφωνο, στις 18 Μαΐου, δύο μέρες πριν από την επίθεση, στην οποία φαινόταν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εργάζεται, φέρεται να τηλεφώνησε από το πακιστανικό τηλέφωνο σε συνεργάτη της ή σε πελάτη της. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνθρωπο που δέχθηκε την κλήση, τον ρώτησαν ποιος τον κάλεσε από αυτό το τηλέφωνο κι εκείνος υπέδειξε την ύποπτη.  

-  την ημέρα της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της, όμως οι συνεργάτες της, ερωτώμενοι από την αστυνομία, είπαν πως τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές. 

- ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστιδα από το σημείο της επίθεσης, αναγνώρισε με επιφύλαξη την 35χρονη από φωτογραφία και τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί. 

Επίθεση βιτριόλι: «Δεν κινούσε υποψίες, ήταν ήρεμη»

- ύποπτη θεωρείται η κίνησή της να απενεργοποιήσει κάποιους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα να απέχει από όλους τους λογαριασμούς της, ενώ είχε πολύ έντονη παρουσία. 

- είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας, κάτι που έσφιξε ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω της. 

- Το τελευταίο λάθος της φαίνεται πως ήταν ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Και τα τρία σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας από την αστυνομία. 

Η 34χρονη Ιωάννα, παρά την έκπληξη που ένιωσε όταν άκουσε το όνομα της γυναίκας που είναι η βασική ύποπτη για την επίθεση σε βάρος της, αισθάνεται ανακούφιση και αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top