Βιτριόλι: Στην Ευελπίδων η 35χρονη ύποπτη για την επίθεση στην Ιωάννα

Στον ανακριτή αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

34χρονη Ιωάννα

Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκε η 35χρονη βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο γραφείο του ανακριτή σχεδόν «σηκωτή». Στον ανακριτή αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Το πιθανότερο σενάριο είναι να της ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος αλλά και δίωξη για απείθεια, καθώς το πρωί αντιστάθηκε κατά την προσαγωγή της. 

Μέχρι στιγμής, η 35χρονη δεν έχει ομολογήσει και φέρεται να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Επίθεση βιτριόλι: Αυτό είναι το προφίλ της ύποπτης που προσήχθη στη ΓΑΔΑ

Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή της 35χρονης εργαζόμενης σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, η οποία το απόγευμα μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι πληροφορίες λένε ότι βρέθηκαν στην κατοχή της η περούκα, το κινητό και η τηλεκάρτα. Περίπου 50 άτομα από το φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον της εξετάστηκαν, ενώ ο φίλος της κατηγορουμένης που εξετάστηκε χθες βράδυ, υποστήριξε ότι δεν έχει συνάψει σχέση με την 34χρονη Ιωάννα.

Επίθεση με βιτριόλι: Τα λάθη της 35χρονης που οδήγησαν στην προσαγωγή

Η τεχνολογία φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς η  επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το υλικό καμερών ασφαλείας αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για να φτάσουν οι αρχές στη βασική ύποπτη. 

Τι λέει ο δικηγόρος της 35χρονης

To απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου βρέθηκε έξω από την Ευελπίδων. Έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης βασικής ύποπτης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Οι δηλώσεις Κεχαγιόγλου, συνηγόρου της 35χρονης

«Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών. Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Κεχαγιόγλου είπε πως δεν έχει το υλικό της δικογραφίας στα χέρια του. Τόνισε πως δεν υπάρχει ποινική δίωξη, συνεπώς ότι λέει στις δηλώσεις του είναι πρόωρο.

Ποια είναι η 35χρονη που συνελήφθη

Η 35χρονη βασική ύποπτη κατάγεται συμπτωματικά από τον ίδιο νομό από τον οποίο κατάγεται και το θύμα και έχει έντονη δραστηριότητα στα social media. 

Επίθεση βιτριόλι: Ποια η σχέση της γυναίκας που προσήχθη με την Ιωάννα

Είναι μια γυναίκα καλού μορφωτικού επιπέδου, που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο και δεν περνά απαρατήρητη. Επίσης, το δικηγορικό γραφείο συνεργάζεται με την ασφαλιστική στην οποία δούλευε η Ιωάννα. Η Ιωάννα φέρεται να είχε ελάχιστες έως μηδενικές συναντήσεις με την ύποπτη. H 35χρονη μένει με τον αδελφό της στην περιοχή του Ζωγράφου. Τόσο στη γειτονιά της όσο και στο χωριό της στην Αιτωλοακαρνανία έπεσαν από τα σύννεφα.

Όσον αφορά στο κίνητρο, όπως ανέφερε ο Γιώργος Καραϊβάζ, η 35χρονη φέρεται να συνέδεσε τον χωρισμό από τον σύντροφό της, με την Ιωάννα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα φέρεται να  έτρεφε παθολογική αγάπη για τον πρώην σύντροφό της. 

Ένα αίτημα φιλίας, μάλιστα που φαίνεται να είχε κάνει ο πρώην σύντροφός της στα social media της Ιωάννας εδώ και πάρα πολύ καιρό φαίνεται πως ήταν αυτό που την έκανε, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο και καμιά απόδειξη, να δαιμονοποιήσει την Ιωάννα και να την καταστήσει «ένοχη» για τον χωρισμό της.

Πώς έφτασαν οι αρχές στην 35χρονη βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε ο Γιώργος Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

-το πρώτο λάθος που έκανε η ύποπτη είναι ότι λίγες μέρες πριν από την επίθεση, πήγε με ένα πακιστανικό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή της στο σημείο της επίθεσης και για να τσεκάρει αν λειτουργεί, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο με τηλεκάρτα. 

-το δεύτερο λάθος που φέρεται να έκανε η 35χρονη ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο για να εποπτεύσει τον χώρο της επίθεσης, απουσιάζοντας από τη δουλειά της αδικαιολόγητα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της.

- το πακιστανικό τηλέφωνο η 35χρονη το κουβαλούσε και στο σπίτι της και στο γραφείο. Από το ίδιο τηλέφωνο, στις 18 Μαΐου, δύο μέρες πριν από την επίθεση, στην οποία φαινόταν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εργάζεται, φέρεται να τηλεφώνησε από το πακιστανικό τηλέφωνο σε συνεργάτη της ή σε πελάτη της. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνθρωπο που δέχθηκε την κλήση, τον ρώτησαν ποιος τον κάλεσε από αυτό το τηλέφωνο κι εκείνος υπέδειξε την ύποπτη.  

- την ημέρα της επίθεσης η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της, όμως οι συνεργάτες της, ερωτώμενοι από την αστυνομία, είπαν πως τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές. 

-ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστιδα από το σημείο της επίθεσης, αναγνώρισε με επιφύλαξη την 35χρονη από φωτογραφία και τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί. 

-ύποπτη θεωρείται η κίνησή της να απενεργοποιήσει κάποιους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα να απέχει από όλους τους λογαριασμούς της, ενώ είχε πολύ έντονη παρουσία. 

- είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας, κάτι που έσφιξε ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω της. 

- Το τελευταίο λάθος της φαίνεται πως ήταν ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Και τα τρία σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας από την αστυνομία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top