Κλειστά 5 δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Ένας δάσκαλος που δίδασκε σε 4 σχολεία βγήκε θετικός

To κλείσιμο των σχολείων στην Ξάνθη επιβεβαίωσε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, λέγοντας από ακολουθήθηκαν οι εντολές του ΕΟΔΥ.

Ξάνθη: Θετικός στον κορωνοϊό δάσκαλος – Έκλεισαν τέσσερα Δημοτικά

Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία στο Δροσερό. 

Χθες το βράδυ, ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα τα δημοτικά σχολεία, στα οποία δίδασκε να κλείσουν για δέκα μέρες και να σημάνει συναγερμός. Στο μεταξύ, μπήκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Ο καθηγητής ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο βγήκε θετικό. Ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ιχνηλάτηση γίνεται σε όλες τις επαφές του.

Την ίδια ώρα, κλειστό παραμένει από την αρχή της εβδομάδας και το δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στο οποίο βρέθηκε θετικός ένας δάσκαλος και έχουν εντοπιστεί πέντε θετικά κρούσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top