Στοίχημα για τον τουρισμό: Πρωτόγνωρη κατάσταση σε δημοφιλείς προορισμούς

Έρημο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δημοφιλείς προορισμοί σε όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πρώτους ταξιδιώτες, καθώς σε λιγότερο από 10 ημέρες ανοίγουν τα αεροδρόμια. 

Με δεδομένες τις απώλειες του φετινού καλοκαιριού, οι επαγγελματίες του τουρισμού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να μετατρέψουν την Ελλάδα στον πιο hot προορισμό την επόμενη σεζόν. Στα δυνατά χαρτιά, το ισχυρό brand name της Ελλάδας και η επιτυχής αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Τα 19 δις ευρώ που αφήσαν πέρυσι στην Ελλάδα οι περίπου 33 εκατ. τουρίστες αποτελεί μακρινό όνειρο. Ωστόσο οι επαγγελματίες στη φιλοξενία επενδύουν στην επόμενη σεζόν για να «ρεφάρουν» τις φετινές απώλειες.

Έρημο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Δημοφιλείς προορισμοί σε όλη τη χώρα, ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τέτοια εποχή ήταν γεμάτο από τουρίστες. Τώρα είναι ελάχιστοι. Μια δύο οικογένειες Ελλήνων βγάζουν σελφι ενώ ο μοναδικός τουρίστας που συνάντησε η δημοσιογράφος Άννα Λίτινα με την κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star βρίσκεται στη χώρα μας για δουλειά. 

Ανάλογες εικόνες και σtην Πλάκα. Tα σοκάκια της περιοχής που έσφυζαν από ζωή, τώρα είναι έρημα. Οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες μόλις αρθεί ο περιορισμός των πτήσεων.

«Αερογέφυρα» Ελλάδας-Βρετανίας για τον τουρισμό

Σε λιγότερο από 10 ημέρες ξεκινούν οι πτήσεις για το Ελευθέριος Βενιζέλος και το Αεροδρομιο Μακεδονία. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times «οι ευρωπαϊκοί προορισμοί για διακοπές πιέζουν για "ταξιδιωτικό διάδρομο" με το Ηνωμένο Βασίλειο» ώστε να αρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους Βρετανούς. Πέρυσι 3 εκατομμύρια επέλεξαν τη χώρα μας για διακοπές.

Οι αναζητήσεις των Γερμανών για τις διακοπές τους

Στάση αναμονής κρατούν ακόμη και οι Γερμανοί, οι οποίοι αποτελούν βασικούς πελάτες μας.

Σύμφωνα με γερμανική εταιρεία που καταγραφεί τις ταξιδιωτικές τάσεις, το ενδιαφέρον για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα είναι μειωμένο και η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Τουρκία στις αναζητήσεις τους.

Όσο για τους ελληνικούς προορισμούς που προτιμούν; 4 στους 10 αναζητούν καταλύματα στην Κρήτη, 1 στους 4 στη Ρόδο και ακολουθούν η Ρόδος η Κως η Κέρκυρα και οι Παξοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top