Ανατροπή στον καιρό του Αγίου Πνεύματος: Έρχονται λασποβροχές και σκόνη

Ξεχάστε τον καλοκαιρινό καιρό

Για ένα καλοκαιρινό τριήμερο μιλούσαν οι μετεωρολόγοι, όμως τα δεδομένα του καιρού άλλαξαν ριζικά, καθώς ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τη Νότια Ιταλία αναμένεται να φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η νέα κακοκαιρία θα συνοδεύεται από λασποβροχές, θυελλώδεις ανέμους και αφρικανική σκόνη.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα, όταν οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ. Ειδικότερα στη Βόρεια Κρήτη, οι ισχυροί άνεμοι θα οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, έως και 30 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες σήμερα. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές αύριο, περίπου κατά 4-5°C σε σχέση με σήμερα.

Αργά απόψε αναμένονται οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας.

Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένονται χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τέλος, οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

'Εκτακτο  δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και ΕΜΥ σύμφωνα με το οποίο αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά αναμένεται:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και
καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

2. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Σε ισχύ είναι και δελτία αναγγελίας θυελλωδών ανέμων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top