Πού και πότε μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαστογραφίες

Ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου

ταμπέλα ψηφιακού μαστογράφου

Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας του Δήμου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το οποίο στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. 

«Η πρόληψη είναι κομμάτι της κουλτούρας που λειτουργεί ο δήμος μας. Είναι στρατηγική επιλογή μας, όχι μόνο να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη αλλά να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Με τον χώρο, τον χρόνο και τους ανθρώπους μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε» τονίζει με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top