Βίντεο: Έβγαλαν τα τρακτέρ στο κέντρο της Καλαμάτας

Αγρότες διαμαρτύρονται για την τιμή της πατάτας

Με τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους της Καλαμάτας πατατοπαραγωγοί και ελαιοπαραγωγοί από τη Μεσσηνία, οι οποίοι αντιδρούν στην τιμή πώλησης της πατάτας, ενώ παράλληλα ζητούν αποζημιώσεις για την καταστροφή των ελαιόδεντρων της περιοχής λόγω του καύσωνα. 

Μιλώντας στο star.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος έκανε λόγο για κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών. «Οι αγρότες της περιοχής πωλούν την πατάτα στα 13 λεπτά του ευρώ, όταν το κόστος παραγωγής της είναι στα 30 λεπτά και η τελική τιμή της φτάνοντας στον καταναλωτή ξεπερνά το 1 ευρώ», είπε.

«Γίνονται αθρόες εισαγωγές από την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να έχει κατρακυλήσει η τιμή της πατάτας», πρόσθεσε. 

Ακούστε εδώ τι είπε για τη σημερινή κινητοποίηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Πελοποννήσου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος

 Για τις καταστροφές των ελαιόδεντρων, ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση για τους παραγωγούς.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια αυτών που ξεκίνησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ όπως ανέφεραν στο star.gr προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους εαν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έλαβαν σήμερα, για αναπλήρωση του εισοδήματός τους από κάποιο άλλο πακέτο στήριξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top