Μεταναστευτικό: Προβλήματα από τη μακρά παραμονή σε κέντρα φιλοξενίας

Φεύγουν από τις δομές 9.000 μετανάστες και πρόσφυγες την 1η Ιουνίου

Εννιά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα αποχωρήσουν από τις δομές, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα διακοπούν και οι συμβάσεις με τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούν. Το υπουργείο Μετανάστευσης επιταχύνει τις διαδικασίες, καθώς η μακρά παραμονή στα κέντρα φιλοξενίας δημιουργεί προβλήματα. 

Μηταράκης στο Star: Κλείνουν όλες οι δομές μεταναστών σε ξενοδοχεία

Χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν έχουν λόγο να φύγουν, καθώς είτε ζουν και σιτίζονται στα χοτ σποτ έχοντας μηδενικά έξοδα, είτε φιλοξενούνται στις δομές, είτε βρίσκουν να κάνουν μεροκάματα με ελάχιστα χρήματα.

Στα χωριά, οι μετανάστες δεν είναι μόνο για τις καλλιέργειες, αλλά κάνουν όλες τις δουλειές.

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τον Έβρο:  Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν 

Η μακρά παραμονή στα κέντρα φιλοξενίας δημιουργεί προβλήματα

Οι διαδικασίες για την απόκτηση ασύλου άλλαξαν, όμως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι χιλιάδες. Η παραμονή στα κέντρα φιλοξενίας μπορεί να κρατήσει χρόνια και από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα

Όπως αναφέρει ο εμπειρογνώμονας ειδικός στα θέματα μετανάστευσης, Δανιήλ Έσδρας, «Είτε θετικά είτε αρνητικά θα πρέπει αμέσως να φεύγουν από τα κέντρα και τα διαμερίσματα, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός και ταυτόχρονα μπλέκουν στις γύρω περιοχές στη μαύρη εργασία».

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη - αναποτελεσματική η Κυβέρνηση στο προσφυγικό

Ο υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας σήμερα στους 32 νέους διοικητές των προσφυγικών δομών της ενδοχώρας, ήταν απόλυτος:  

Από την 1η Ιουνίου θα φύγουν από τις δομές 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες: Όποιος λαμβάνει άσυλο, θα είναι ελεύθερος να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του. Οι άλλοι, θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής. 

«Ακολουθούμε μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική που διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις χώρες τους με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης 

Κλείνουν και τα ξενοδοχεία φιλοξενίας

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διακοπούν οι συμβάσεις φιλοξενίας ως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ προτεραιότητα έχουν τα ξενοδοχεία των τουριστικών περιοχών, από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η δομή στο Κρανίδι, όπου οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι , αφού οι μετανάστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην πόλη παρά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει ότι οι δομές στο Κρανίδι και στη Σάμο είναι οι πρώτες που θα αδειάσουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top