Συναγερμός στην κυβέρνηση για τον Έβρο:  Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν 

Σε ετοιμότητα και για τα νησιά  - Οι απόρρητοι αριθμοί των μεταναστών

Σε γενική κινητοποίηση βρίσκεται η κυβέρνηση για τον Έβρο, λόγω των πληροφοριών για νέα προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα μας μέσω μεταναστευτικών ροών.     

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Δένδια - Παναγιωτόπουλο για την Τουρκία

Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τους απόρρητους αριθμούς για το πόσοι μετανάστες προσπαθούν κάθε μέρα να μπουν στη χώρα μας από την Τουρκία:  Χτες αποπειράθηκαν να μπουν 90,  προχτές 170  και περίπου 500 σε μια εβδομάδα.  

«Δεν είναι ορδές, αλλά υπάρχει ένα καινούριο στοιχείο,  δοκιμάζουν νέες διόδους. Δηλαδή   τον Μάρτιο προσπάθησαν να εισβάλουν μαζικά από τις Καστανιές, στον βόρειο Έβρο.  Στις Φέρρες, πολύ νότια, φτιάχνουμε τον φράχτη. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να μπουν και από το Σουφλί που είναι στη μέση. Οι μισές αποτροπές έγιναν εκεί» τόνισε η Κ. Μακρή.  

Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- Άλλοι 400 αστυνομικοί στην περιοχή 

Όπως πρόσθεσε, στην κυβέρνηση είναι σίγουροι ότι ο Ερντογάν δεν έχει χωνέψει την ήττα του και θα το ξανακάνει και από τον Έβρο  και από τα νησιά.  

1.000 χιλιόμετρα  είναι συνολικά τα θαλάσσια σύνορά μας, πέρασμα είναι τα 400 χιλιόμετρα τα οποία επιτηρεί ήδη το Λιμενικό με καινούριο εξοπλισμό.   

Τον Ιούνιο θα μπει και ο πλωτός φράχτης στο Αιγαίο σε σημείο που θα αποφασίσουν από  κοινού τα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Ναυτιλίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top