Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής από 1η Ιουνίου

Τι προβλέπονται για γάντια, μάσκες και γεύματα

Αντισηπτικό σε σχολείο

Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, γι΄αυτό και δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας για το πώς θα λειτουργούν. 

Σχολεία: Τι θα γίνει με τα ολοήμερα

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα πρέπει: 

1)    Nα υιοθετούνται οι πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεών τους σε κάθε χώρο του σχολείου. 

2)    Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και το πρόγραμμα εφημεριών θα μπορεί να αναπροσαρμόζονται.

Σχολεία: Πιο νωρίς το άνοιγμα για τη νέα σχολική χρονιά

3)    Δε θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος.

4)    Εξακολουθεί να ισχύει η οδηγία για την τήρηση απόστασης ενάμιση μέτρου.

Με ποιους κανόνες θα γίνεται η σίτιση

Γενικότερα, για τις ΣΜΕΑΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την υλοποίηση της σίτισης σε αυτές, όπου προβλέπεται, προβλέπονται τα εξής:

Επίσημο! Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

1)    Θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (τηρουμένων των αποστάσεων και σε μικρές ομάδες μαθητών).

2)    Σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου της τραπεζαρίας, γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως του προαυλίου και των σχολικών αιθουσών. 

3)    Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων σίτισης.

Τι προβλέπεται για τη χρήση μασκών

Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, είναι υποχρεωτική.

Κατά τα άλλα, η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top