Άρχισαν οι μετακινήσεις στα νησιά: Τηρήθηκαν οι κανόνες στα πλοία;

Αυστηρά τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας

Πρεμιέρα έκαναν και τα πλοία σήμερα Δευτέρα, αφού οι πολίτες μπορούν πλέον ελεύθερα να μετακινούνται και προς τη νησιωτική χώρα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, όμως δεν τηρούνται παντού. 

Σαλπάρουμε! Από Δευτέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να επιβιβαστούν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να ταξιδέψουν, μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά. 

Απαραίτητος κανόνας για να λύσει το πλοίο ήταν η επιβίβαση μόλις του 50% της χωρητικότητας, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ οι επιβάτες έπρεπε να θερμομετρηθούν. 

Νησιά: Ξενοδοχεία Covid και γιατροί αναφοράς σε καθένα από αυτά!

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν πολίτες, ούτε η μισή πληρότητα τηρήθηκε, ούτε θερμομέτρησαν τους επιβάτες.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του πλοίου επεσήμανε ότι επιβιβάστηκαν οι μισοί επιβάτες από τους 780 που προβλέπει το θερινό πρωτόκολλο, όμως η θερμομέτρηση δεν ήταν εφικτή για όλους.

Τήρησαν σχολαστικά τους κανόνες ασφάλειας στο λιμάνι της Ραφήνας

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου οι κανόνες τηρήθηκαν αυστηρά, με θερμομέτρηση, μάσκες και ερωτηματολόγια.

Συνολικά, ένα πλοίο έφυγε από τη Ραφήνα, τρία από το Λαύριο και επτά από τον Πειραιά. Την ίδια στιγμή, στα νησιά του Αργοσαρωνικού η κίνηση ήταν αρκετά μειωμένη

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βάζει πρόσω ολοταχώς για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με τις πτήσεις προς τα νησιά να ανοίγουν για τους Γερμανούς τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, αντί για την 1η Ιουλίου, όπως είχε αρχικά  προγραμματιστεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top