Αποκλειστικό Star: Πώς ελέγχονται οι επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό

Αλλάζουν όσα ξέραμε για τα αεροπορικά ταξίδια ως τώρα

Η πανδημία έφερε ριζικές αλλαγές στον χάρτη των πτήσεων σε όλα τα στάδια επιβίβασης. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η διαδικασία που εφαρμόζεται σε όσους φτάνουν στη χώρα μας είναι η ίδια με τα νοσοκομεία αναφοράς.

Οι ειδικοί παίρνουν φαρυγγικό επίχρισμα και το στέλνουν για εργαστηριακό έλεγχο. «Γίνονται τα τεστ και στη συνέχεια οδηγούνται σε ξενοδοχεία, όπου παραμένουν ένα βράδυ» είπε ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας. 

Κορωνοϊός: Πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν διαγνωστικά τεστ στα νησιά

«Την επόμενη ημέρα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και όσοι είναι αρνητικοί πηγαίνουν να εκτίσουν τη 14ήμερη καραντίνα στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει» συνέχισε.  

Πώς θα ταξιδεύουμε εν μέσω κορωνοϊού

Δίνεται η δυνατότητα να έχουμε ουσιαστικά «self service» στο check-in για να μειωθούν οι ουρές αλλά και οι επαφές με τους υπαλλήλους. 

Για τον ίδιο λόγο, για τη μείωση δηλαδή των επαφών με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, θα δημιουργηθούν αυτοματοποιημένα σημεία παράδοσης αποσκευών.

Ο χάρτης των πτήσεων σε όλα τα στάδια επιβίβασης 

Για τις χειραποσκευές, καλό είναι να μην έχουμε καμία, εάν όμως είναι απαραίτητο, δεν μπορούμε να έχουμε πάνω από μια.

Ξεχνάμε τους αποχαιρετισμούς, καθώς συνοδός επιτρέπεται να μπαίνει στον χώρο μόνο σε περιπτώσεις επιβατών με θέματα υγείας ή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τουρισμός: Πώς τα μεγάλα νησιά της χώρας θα «σώσουν» τη σεζόν

Όσο για τα μαγαζιά του αεροδρομίου, μπορούμε να ψωνίσουμε, θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι ισχύουν οι ιδιοί κανόνες με τα υπόλοιπα καταστήματα ως προς τον αριθμό των πελατών και την τήρηση των αποστάσεων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top