Κορωνοϊός: Νέοι κανόνες και στο κολύμπι στις πισίνες

Οι δύο αλλαγές που θα γίνουν

Το καλοκαίρι είναι εδώ, όπως και ο καύσωνας, που μας… τίμησε πολύ νωρίς κι έτσι αυτό που απασχολεί τους επιστήμονες είναι τι θα γίνει με τον συνωστισμό στις παραλίες, αλλά και στις πισίνες. 

Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα οργανωμένες παραλίες και εστίαση

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε τις δύο αλλαγές που θα ισχύσουν για το κολύμπι στις πισίνες.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι λουόμενοι πρέπει να ακολουθούν πάντα τους κανόνες. Να πλένουν δηλαδή τα χέρια τους, να μην ακουμπάνε το πρόσωπό τους και να κρατούν αποστάσεις. 

Κορωνοϊός: Στα… χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας μετά την άρση των μέτρων

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως οι πισίνες είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιτροπή. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν επιστημονικές εισηγήσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. 

Το ένα σκέλος που θα εξεταστεί είναι το πόσο χλώριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ώστε να είναι πιο ασφαλές το κολύμπι, όσον αφορά στον κορωνοϊό, αλλά και να μη δημιουργεί προβλήματα υγείας. 

Κορωνοϊός: Για μπάνιο στη θάλασσα με… οδηγίες

Το δεύτερο αφορά στον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός της πισίνας, κάτι που πιθανόν θα καθορίζεται βάση των τετραγωνικών της επιφάνειας. 

Όλα αυτά αναμένεται να προσδιοριστούν με σαφήνεια, μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται μίνι καύσωνας και πολλοί θα θελήσουν να εξορμήσουν σε παραλίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top