Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα οργανωμένες παραλίες και εστίαση

Φόβοι από τον συνωστισμό στις πλατείες και τις ελεύθερες παραλίες

Λίγο ο συνωστισμός στις πλατείες, λίγο τα 40άρια που αναμένονται το Σαββατοκύριακο, οι επιστήμονες και η κυβέρνηση αρχίζουν να εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να επισπευσθεί το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, τα μπαρ, τα καφέ, αλλά και οι οργανωμένες παραλίες. 

Κορωνοϊός: Στα… χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας μετά την άρση των μέτρων

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν τις παραλίες για το πρώτο καλοκαιρινό μπάνιο και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού. 

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν προβληματισμό λοιπόν στους επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και σκέψεις για αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών. 

Στέλιος Πέτσας στο Star: Μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση

Όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, χθες μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν έως το τέλος της εβδομάδας. 

Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις παραλίες και στις πλατείες. 

Άρση μέτρων: Την Πέμπτη ο πρώτος απολογισμός – Τι θα γίνει με εστίαση

«Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα», είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό», είπε στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου οι οργανωμένες παραλίες.

«Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων», επεσήμανε.

Κορωνοϊός: Για μπάνιο στη θάλασσα με… οδηγίες

Αποκάλυψε ακόμα ότι εξετάζεται και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να εκτονωθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε διάφορες πλατείες. 

Υπέρ του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών τάχθηκε και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο οποίος είπε πως σε αυτές θα είναι ευκολότερο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι λουόμενοι να διατηρούν αποστάσεις και να ελέγχεται καλύτερα ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπαίνουν σε αυτές. 

Άρση μέτρων: Ρύθμιση για τη διεύρυνση του χώρου καταστημάτων εστίασης

Ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για το θέμα αυτό. 

Πάντως τα μπάνια φέτος στις παραλίες θα είναι διαφορετικά. Ήδη οι δήμοι οργανώνουν τις παραλίες τους με τις αποστάσεις να έχουν τον πρώτο λόγο ανάμεσα στις ξαπλώστρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top