Άρση μέτρων: Ρύθμιση για τη διεύρυνση του χώρου καταστημάτων εστίασης

Σε ποιες περιπτώσεις εξετάζεται μείωση 50% των δημοτικών τελών

Δείτε στο video όλα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Yπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος 

Διευκρινίσεις για τις ρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν από βδομάδα στη Βουλή αναφορικά με τις διευκολύνσεις στους καταστηματάρχες εστίασης, έδωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου, τόνισε πως στόχος των ρυθμίσεων αυτών είναι οι καταστηματάρχες να μπορούν να επεκτείνουν τον χώρο στον οποίο κάνουν χρήση των τραπεζοκαθισμάτων τους.

Τραπεζοκαθίσματα παντού και μείωση του ΦΠΑ στον καφέ

Όπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν έως και να διπλασιάσουν το χώρο που διαθέτουν έως σήμερα προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος της χαμένης χωρητικότητάς τους.

Μάλιστα για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει χώρος για επέκταση, η υπόδειξη που κάνει η νομοθετική παρέμβαση είναι να μειώνονται τα δημοτικά τέλη έως και 50%.

Ο «πεντάλογος» για καφέ και εστιατόρια: Πώς θα λειτουργήσουν

Πρόβλεψη και για πεζοδρομήσεις στη ρύθμιση

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμα ότι στη ρύθμιση υπάρχει πρόβλεψη που θα επιτρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε για μερικές ώρες είτε για το σύνολο της ημέρας να υπάρχει δυνατότητα πεζοδρομήσεων από τους Δήμους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι πρέπει να μένει ελεύθερος ένας χώρος τουλάχιστον 1.80 m για να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα οι πεζοί και οι μόνιμοι κάτοικοι και να μη ταλαιπωρούνται ή κλείνουν οι διαβάσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Σχέδιο εστίαση»: Θα βγουν τραπεζάκια ακόμη και στον δρόμο

Τέλος, αναφερόμενος στη χρήση της τηλεργασίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα συνεχιστεί να δίνεται αυτή η δυνατότητα. 

«Θέλουμε στην πορεία αυτό να το θεσμοθετήσουμε. Δε βιαζόμαστε να το κάνουμε γιατί θέλουμε να μελετήσουμε τις βέλτιστες λύσεις. Αποκτήσαμε μια σημαντική εμπειρία, αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπ' όψιν και την εμπειρία άλλων χωρών καθώς και μια πολύ σοβαρή μελέτη που κάνει το υπουργείο μας. Η τηλεργασία ήλθε για να μείνει, αλλά θα εφαρμοστεί με τον βέλτιστο τρόπο και χωρίς να θίγονται οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και συνολικά οι δυνατότητες του δυναμικού του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι ρυθμίσεις, τις οποίες επεξεργάσθηκαν από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, θα περιλαμβάνονται στην κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πιθανότατα την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top