«Σχέδιο εστίαση»: Θα βγουν τραπεζάκια ακόμη και στον δρόμο

Πέτσας: Μετά τις 15 Μαΐου οι ανακοινώσεις

Λύση στο πρόβλημα με την εστίαση, όπου οι επιχειρηματίες του κλάδου θα δουλέψουν από την 1η Ιουνίου, με τα μισά τραπέζια – λόγω των περιορισμών από τα μέτρα για τον κορωνοϊο – αναζητεί η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι ανακοινώσεις για τον χώρο της εστίασης θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου.

Ίσως ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες, εμπορικά και εστιατόρια

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου εξωτερικού χώρου στις επιχειρήσεις (σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια) και σε χαμηλότερα τέλη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, είπε πως μπορεί να δοθεί χώρος ακόμη και στο οδόστρωμα, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Νέες πληρωμές για το επίδομα των 800 ευρώ

«Στην αρχή ήταν η οικονομική ενίσχυση, μετά οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό, αλλά και η ενίσχυση του μισθολογικού για να μην έχουμε έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες», σημείωσε αναφορικά με τα βήματα που γίνονται για τη στήριξη της αγοράς.

Βγάλτε εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από το σπίτι – Πώς θα το κάνετε

Ο κ. Πέτσας απέρριψε κατηγορηματικά, για μία ακόμη φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ενώ είπε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εργαζόμενο, «δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, είπε πως όσοι εργαζόνται σε διαφορετικό νομό, από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, θα μπορούν να πηγαίνουν και πριν τις 18 Μαΐου, όταν και θα αρθεί η απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού για την ηπειρωτική χώρα.

Τέλος, αναφερόμενος ο Στέλιος Πέτσας στον κλάδο του τουρισμού ανέφερε το στόχο, τον οποίο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, που είναι η έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Ιούλιο, με το σχέδιο να ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες. Όσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, είπε πως υπάρχουν διάφορες σκέψεις που θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top